Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de 3.600 persones passen pel Delta Birding

La vuitena edició del festival va finalitzar ahir diumenge amb una jornada plena activitats pensades especialment per a famílies

26 septiembre 2022 11:54 | Actualizado a 26 septiembre 2022 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Delta Birding Festival ha omplert aquest cap de setmana el Delta de l’Ebre d’ornitòlegs i aficionats a la natura. La fira ornitològica ha assolit unes xifres per sobre dels 3.600 visitants, una assistència que supera en més d’un 20% l’edició anterior, erigint-se així com a cita ineludible i una de les més destacades a escala mundial pel sector.

Aquesta vuitena edició del DeltaBirding ha ofert més d’un centenar de propostes pensades per a totes les edats a MónNatura Delta. Ahir diumenge, la fira va finalitzar amb una programació d’activitats pensada per a famílies, amb el tradicional alliberament d’aus. Els agents rurals i els nens assistents van deixar en llibertat cinc xoriguers recuperats.

Entre les novetats d’enguany, es va celebrar també ahir el Delta Birding Festival Junior, un espai per a les noves generacions d’ornitòlegs, per presentar la seva visió i els seus projectes, una primícia a Europa en un festival d’aquestes característiques.

Ponents de renom

Per la fira han passat també prestigiosos ponents internacionals com l’americà David Sibley, autor de la famosa Sibley Bird Guide dels ocells de Nord-amèrica. També es va comptar amb la presència de Stephen Baillie, investigador de la British Trust of Ornithology, entre altres.

Així mateix, es va presentar el documental sobre Green Birding, amb Ponç Feliu com a protagonista en el seu periple ciclista recorrent Catalunya de Nord a Sud, l’estudi científic dee Nadja Weishaupt, de la universitat d’Helsinki, que amb tècniques de Big Data compara les dades de la migració dels ocells que donen els radars meteorològics i les nombroses aportacions que fan els ornitòlegs a les diferents plataformes d’internet com Ornitho i eBird.

Finalment, també va haver-hi un espai important per a la fotografia de natura amb Ali Alieslam, fotògraf iranià; Ignacio Yúfera i Oriol Alamany. El fotògraf català Xavier Bou també va formar part de l’esdeveniment amb les seves Ornitografies, setze obres de gran format per gaudir passejant pels exteriors del Festival.

Comentarios
Multimedia Diari