Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Móra d’Ebre presenta una aplicació que facilita els tràmits a la ciutadania

Tramit acosta i simplifica les gestions als veïns com demanar l’ajut per llibres escolars amb l’única ajuda del mòbil i des de qualsevol lloc

| Actualizado a 21 julio 2022 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat a disposició dels veïns i veïnes una nova aplicació mòbil que facilita la realització de gestions al mateix temps que ofereix altres funcionalitats i eines d’utilitat. L’aplicació es diu App Tramit i ja està disponible per descarregar a Google Play i a l’App Store. Permet, de moment, presentar una instància a l’Ajuntament, aportar documentació a un expedient, demanar l’ajut pels llibres escolars o fer al·legacions a una sanció en un entorn senzill i intuïtiu. A més, té vinculació amb l’agenda d’actes municipals, i des de l’aplicació la ciutadania podrà rebre comunicacions i prendre decisions conjuntament amb un sol click.

En paraules de l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, «el requeriment que vam definir amb l’empresa desenvolupadora de l’aplicació és que apropés l’ajuntament a tots els veïns i veïnes de Móra d’Ebre independentment de la seva edat i amb la màxima garantia jurídica. Avui en dia que tothom es connecta i compra pel mòbil cada cop s’entén menys que una administració obligui als seus convilatans a viure ancorats al passat».

L’aplicació és molt intuïtiva perquè qualsevol persona la puga utilitzar

És per aquest motiu que qualsevol persona que vulgui utilitzar App Tramit se la pot descarregar de les botigues d’aplicacions i amb un fàcil procés de registre, en què es demana el correu electrònic i algunes dades personals, podrà començar a utilitzar-la. Una de les qüestions que proporciona més tranquil·litat és que App Tramit s’integra amb IdCAT Mòbil que és el certificat digital que emet la Generalitat de Catalunya i que assegura la confidencialitat de les dades.

Biarnés afirma que «l’aplicació que avui presentem és una primera fase del que arribarà a ser en un futur no gaire llunyà. Ja tenim previst incorporar nous tràmits que ampliïn el que avui hem presentat, que és el bàsic per una administració. Així, a no trigar gaire es podrà comunicar un inici d’obra i obtenir la liquidació de la taxa en el mateix moment». Tanmateix l’alcalde ha afirmat que «la tecnologia té l’obligació de facilitar la vida dels ciutadans i ciutadanes, mantenir-los comunicats i oferir-los eines de bona governança i en aquest sentit App Tramit està pensada per prioritzar i empoderar la ciutadania davant l’administració local».

El projecte App Tramit es va començar a desenvolupar a l’Ajuntament de Móra d’Ebre durant el segon semestre del 2020 des de l’alcaldia i la regidoria de Projectes Estratègics, que en aquell moment liderava l’actual alcalde Rubén Biarnés.

Tramit ha estat semifinalista dels premis AcceliCity, organitzats a Boston, com a millor solució Govtech d’entre més de 450 projectes de 37 països del món.

Comentarios
Multimedia Diari