Nou brot en una residència d'avis de l'Ebre, amb 6 positius confirmats a Gandesa

Una de les persones afectades pel brot del centre VIMA, a la Ràpita, ha mort

28 octubre 2020 17:08 | Actualizado a 28 octubre 2020 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha confirmat aquest dimecres un nou brot en una residència d'ancians del territori: L’Onada de Gandesa, on de moment hi ha 6 afectats, cinc usuaris i un treballador del centre. Per a  determinar l'abast del brot, s'ha realitzat un cribratge a 89 persones més, entre plantilla i residents, i s'està a l'espera dels resultats. 
A Sant Carles de la Ràpita, un dels positius del brot de la residència VIMA ha mort. Segons les dades del Departament de Salut, els positius acumulats en aquest cas són de 51 usuaris i 14 professionals. Segons es va informar des del mateix centre i l'Ajuntament de la Ràpita, el brot es va originar el dimecres 21 d'octubre al matí quan alguns residents van començar a mostrar simptomatologia. El mateix matí, l'equip d'atenció primària els va realitzar tests d'antígens, en els quals deu persones van donar positiu. A partir d'aquí, entre la mateixa tarda i l'endemà, es van dur a terme un total 230 PCR entre residents i treballadors.
Per a frenar el contagi, el Centre VIMA de la Ràpita ha intensificat la separació per àrees, la senyalització per a detallar els circuits, el reforç de les mesures d'higiene i l'activació d'una planta ‘covid’. L'activació d'aquesta planta, destinada als residents contagiats, permet unificar a tots els casos positius en un mateix espai. Els usuaris més greus ja van ser traslladats a diferents centres hospitalaris del territori.

A més, a la residència per a persones discapacitades Llar l’Àngel d'Amposta, de la entitat Apasa, actualment continua actiu un altre brot, amb 8 usuaris i dos professionals positius.

Comentarios
Multimedia Diari