Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Òmnium Terres de l’Ebre no prendrà accions legals contra l’extresorer si retorna la quantitat sostreta

Xavi Blanch va reconèixer que s’havia apropiat de 60.000 euros, va ser cessat del càrrec i es va comprometre a retornar els diners

20 febrero 2023 14:03 | Actualizado a 20 febrero 2023 17:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els membres d’Òmnium Terres de l’Ebre s’ha reunit aquest cap de setmana al Centre Cívic de Ferreries per celebrar l’assemblea general de l’entitat. Durant aquesta, s’ha presentat als socis la feina feta durant el 2022, juntament amb el pla de treball i el pressupost previst per al 2023, any en què la llengua és un factor clau i en el que toca renovar parcialment la junta.

Repassant l’any sortint, la presidenta de l’entitat, Dolors Róo, lamenta que el 2022 havia de ser un any de celebració i no va acabar sent així a causa de les irregularitats fiscals i l’apropiació de 60.000 euros per part de l’extresorer de la delegació ebrenca, Xavier Blanch, qui amb aquesta quantitat pagava algunes despeses personals amb diners de l’entitat.

«Havia de ser un any feliç per a nosaltres perquè finalitzàvem amb les activitats dels 50 anys de l’entitat. A finals d’any vam tenir un disgust amb la destitució del tresorer i aquesta situació amb la qual no ens havíem trobat mai», explica, tot assegurant que «el fet d’actuar amb rapidesa, contundència i transparència ha estat un exemple valorat per part dels socis i sòcies de l’entitat».

Així mateix, la presidenta recorda que Blanch es va comprometre a retornar la quantitat sostreta, però assegura que estan esperant que faci el pagament «i no dubtem que el farà». De moment, el termini per retornar els diners encara no s’ha complert, però des de l’entitat avisen que no hi ha prevista cap acció legal si ell assumeix el deute.

La llengua, factor clau el 2023

Els objectius d’Òmnium per aquest 2023 són continuar treballant per la cohesió social, l’enfortiment territorial i la cultura catalana, en especial la llengua. El català a l’Ebre té un bon ús social, per tant, la idea és centrar-se a reforçar-lo, tenint molt en compte el dialecte propi del territori, i evitar arribar a una situació de perill i pèrdua.

«Per a nosaltres és indispensable ser present en les quatre comarques ebrenques», explica Róo, anunciant que «tenim un projecte de treball molt ambiciós i que vol estar present a tot el territori. Pel que fa a la llengua, l’entitat l’ha posat com a primordial».

D’altra banda, l’entitat es proposa animar més gent a participar en les entitats i a associar-se, ja que els últims anys han estat més difícils a causa de la pandèmia per la Covid i la crisi econòmica.

«Hi ha hagut baixes a tot el territori. Un dels motius és la part econòmica. Per això promovem campanyes perquè la gent pugui formar part de l’entitat o buscar algun tipus de col·laboració».

Comentarios
Multimedia Diari