Tortosa amplia el programa de les festes de la Cinta

Hi haurà noves actuacions de Dàmaris Gelabert, Clap i Elma, ja que les entrades per a molts dels actes es van exhaurir molt ràpidament

| Actualizado a 31 agosto 2021 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Tortosa ha incrementat el nombre d’espectacles previstos al programa de les festes majors Cinta 2021, per poder facilitar que la ciutadania que no ha pogut reservar les seues entrades puguen tindre una segona oportunitat. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja va avançar dissabte, durant l’acte de proclamació de les pubilles, que el departament de Festes estava treballant per ampliar els actes amb una segona sessió de totes aquelles propostes que fossen possibles. Ahir se’n van donar els detalls.

És el cas de dos de les actuacions adreçades al públic infantil, que es van esgotar d’una manera molt ràpida: les actuacions del grup Clap i també la de la cantant Dàmaris Gelabert tindran una segona sessió el mateix dia de l’actuació inicial. D’esta manera, Clap actuarà divendres 3 a l’hora inicial, a les 18.30 h, i ara s’afegeix l’horari de les 20.15 h. Per la seua banda, Dàmaris Gelabert ja tenia prevista una actuació el dilluns 6, a les 18 h, i ara hi haurà una segona oportunitat a les 20.15 h.

També el grup tortosí Elma, adreçat especialment al públic jove, amplia la presència al programa de la Cinta 2021. Ho farà amb una segona actuació que tindrà lloc el divendres 3 a les 23 h, i que s’avançarà a la prevista inicialment pel dissabte 4, a les 22 h.

En un altre sentit, també s’augmenta la capacitat existent per a l’encesa de foc, traslladant l’activitat de la ubicació inicial de la plaça de Sant Joan fins a l’esplanada del pavelló firal. D’aquesta manera es podrà triplicar el nombre de seients, que també s’havien exhaurit de manera ràpida.

L’alcaldessa ha explicat que aquestes són les actuacions que, tècnicament i per la disponibilitat dels artistes, eren possibles d’ampliar. A més, ha recordat que no es pot augmentar la capacitat d’alguns dels concerts de gran format previstos al programa ja que les restriccions vigents dictades pel Procicat comporten la limitació del nombre de persones en actes culturals o festius, així com la distància que han de mantindre.
Les normes també determinen l’hora màxima de finalització de les activitats, per la qual cosa no ha sigut possible programar un tercer concert dels Quicos a la nova plaça de la catedral, ja que hauria finalitzat a la matinada, i que tampoc era viable durant la tarda perquè la llum del dia hauria deslluït l’espectacle. Per facilitar que totes les persones que no tenen entrada puguen seguir esta actuació, se n’ha previst la retransmissió per les xarxes socials de l’Ajuntament (Youtube i Facebook) en el passi de les 22.30 h.

També es podrà seguir per internet l’actuació de la Banda Municipal de Música de Tortosa, divendres 3 a les 20.30 h, mentre es treballa per programar una nova actuació durant els dies posteriors a les festes majors.

Les noves entrades per als espectacles que s’amplien es posaran a disposició de la ciutadania a partir d’avui a les 15 h, a través del portal Ebreticket.cat. L’alcaldessa també ha aprofitat l’anunci d’esta ampliació per fer una crida a les persones que saben segur que no podran acudir als espectacles, per poder alliberar els espais i poder-los posar a disposició dels que hi volen assistir i evitar, d’aquesta manera, que hi hagen cadires buides durant les actuacions.

Comentarios
Multimedia Diari