Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ulldecona amplia el nombre de representacions de la Passió

La 69a temporada s’inicia el 26 de març amb tres actuacions en castellà i dues en català

19 marzo 2023 08:14 | Actualizado a 19 marzo 2023 08:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un projector en 3D és la principal inversió que ha realitzat enguany el Patronat de la Passió d’Ulldecona per a la 69a temporada que és a punt de començar. «Ens permetrà donar-li més profunditat a les escenes. Es tracta d’una aposta de futur, ja que, en una segona fase, també l’utilitzarem amb més prestacions per als Pastorets i la Passió de 2024», assegura el president del Patronat, Juanjo Sans.

Aquesta novetat contribueix a mostrar un «espectacle més potent» que es veu reforçat amb la incorporació de joves a l’apartat de llums i so i a la tramoia. També hi ha més joventut en els actors que surten a l’escenari, el que ha permès crear una escena nova dedicada a Jesús i els nens, tal i com destaca el director Joan Martínez: «els introduïm a l’obra i, a mesura que van creixent, poden anar canviant de paper».

Abans d’iniciar les escenes de la Passió, s’interpreten unes al·legories que són escenes de la vida de Jesús, en format de quadres muds amb moviment. El Davallament de la Creu és un fragment d’un text únic i inèdit, propi del poble d’Ulldecona, del segle XVI.

Segons el director, «hem treballat sobretot els actors que fan de poble perquè més endavant puguen assumir personatges més complexos». Surten uns 80 actors, alguns de pobles veïns.

Martínez compta amb un equip de direcció format per Jordi Reverté, Maria José Royo, Juanjo Sans i Elies Sabaté. S’amplia els participants a la Passió davant i darrere de l’escenari implicant prop de 120 persones. «Aquesta temporada preparem i oferim la representació com es feia abans de la pandèmia, esperem que el públic respongue i vagi millor que l’any passat», diu Sans.

També s’incrementa el nombre de sessions: tres en castellà (26 de març, 2 i 8 d’abril) i dos en català (16 i 23 d’abril), a les 17 hores al Teatre Orfeó Montsià. Les entrades es poden comprar a www.passioulldecona.org i entrápolis, al telèfon 638496009 (al preu de 12€) o mitja hora abans de cada representació al mateix teatre per 16€. També hi ha descomptes per a grups i paquets turístics que es reserven a través de l’Oficina municipal de Turisme d’Ulldecona.

El cartell de Marta Santotomás segueix la línia d’anys anteriors, lligant la Passió amb el patrimoni local, en aquest cas, el castell.

Més Passions

La Cava i Vilalba dels Arcs ofereixen dues representacions cadascuna. La Passió cavera, l’única del Baix Ebre, tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril, mentre que l’original text de la Terra Alta es representa el 6 d’abril (Dijous Sant), en versió nocturna, i la tarda del dissabte 8 d’abril, les dues vegades pels carrers del poble vilalbí.

La Passió de Constantí recorre els carrers del municipi del Camp, el Dissabte Sant. La Passió itinerant de Castellvell va a Masllorenç (26 de març) i Reus (2 d’abril). L’Ateneu Alba de Cunit realitza l’obra el Divendres Sant.

Presentació a Poblet

La Federació de Passions de Catalunya va presentar la temporada al Monestir de Poblet. El president de la Federació, Jordi Carapuig, destaca els tres projectes de l’entitat: la Passió infantil per a grups de catequesi, escoles de teatre infantils i col·legis; les dues femenines(una en format clàssic que s’està elaborant a Llinars del Vallès i una altra més moderna que s’escriu a Vilanova) i facilitar l’accés als col·lectius vulnerables com gent gran, persones amb diversitat funcional i col·lectius en risc d’exclusió.

L’inici de temporada 2024 tindrà lloc a la Sagrada Família i el 2025 les Passions participaran en les celebracions d’un acte tan important per al país com serà la celebració del mil·lenari de l’Abadia de Montserrat.

Comentarios
Multimedia Diari