Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un obrador de gelats artesans al cor de la Ribera

D’Alemanya a Tivissa. I d’una crisi, a una oportunitat. Christine Macipe es va enamorar del paisatge i va decidir emprendre al territori

28 septiembre 2023 16:50 | Actualizado a 30 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Què porta una dona alemanya a comprar una casa a Tivissa i obrir un obrador de gelats artesans a Móra d’Ebre? Sense dubte la passió per les coses ben fetes sumat a un enamorament pel paisatge i l’entorn rural. Christine Macipe és originària d’una ciutat propera a Frankfurt, però vivia a Barcelona i volia un canvi de vida per establir-se en un entorn més rural. La crisi del Covid va posar a tremolar l’estil de vida que portava fins llavors i va decidir començar una nova etapa.

«Tot va sorgir pel Covid. Jo vivia entre Alemanya i Barcelona, ja que vaig treballar un temps a l’aeroport de Barcelona per aprendre millor l’idioma, i allí vaig conèixer la meua ex-parella. Els meus avis eren espanyols, van emigrar a Alemanya per buscar feina. Amb el Covid, les restriccions de viatges i la crisi de la indústria aèria allò es va acabar i vaig haver de decidir què fer», relata al Diari Christine Macipe, amb un bon català i castellà.

Aleshores va trobar un anunci d’una finca a Tivissa, es va enamorar de la serra i del paisatge i va decidir venir a viure a la Ribera d’Ebre. «Vaig recordar un reportatge de fa molts anys que contava la història d’un enginyer que ho va deixar tot i va marxar a Bolònia a aprendre a fer gelats. Vaig començar a buscar informació sobre aquesta escola de gelats artesans de Bolònia i vaig fer el curs», explica l’emprenedora.

Els gelats apassionen Macipe des de petita, i va considerar que podria aprendre-ho en menys temps que altres sectors. «De sempre m’han agradat els gelats, i em va semblar que era un sector que podria aprendre en menys temps que la rebosteria, per exemple. Porto tota la vida aprenent moltes coses sense poder-les posar en pràctica... Tinc 49 anys i no volia començar des de zero totalment», detalla.

Dit i fet. Va decidir obrir un obrador de gelats artesans a Móra d’Ebre, per ser el municipi de majors dimensions de la zona. Els inicis no van ser fàcils, ja que tampoc tenia experiència prèvia en arrencar negocis. En un principi havia imaginat un concepte d’obrador petit només oferint gelats per emportar, però es va haver d’adaptar una mica, ja que els clients demanaven de seure’s o de prendre cafè. «Ha sigut estressant i amb dificultats, però estic contenta perquè mica en mica ja tinc una base de clients fidels. A la gent li agrada el meu producte i torna i això m’anima. Fer gelats és una cosa única, uneixes ingredients i surt una cosa deliciosa, és il·lusionant».

L’emprenedora empra productes de proximitat com cireres de Tivissa o llet de cabra de Rasquera

El que diferencia l’obrador de Christine d’altres, a més del factor artesà, és la seua aposta total pels productes de proximitat. Empra, per exemple, cireres de Tivissa, préssecs de Benissanet o llet de cabra de Rasquera. També té opcions veganes.

«Compro fruita fresca per fer els gelats i utilitzo productes locals i regionals. Crec que el sistema d’agricultura industrial ha anat pel camí equivocat... Hem d’organitzar-nos a nivell local i regional, i jo volia aportar la meua part».

«L’Obrador de gelats» es troba a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre i obre de dimarts a diumenge. Macipe intentarà estar oberta fins Nadal, ja que està pensant en fer postres gelats per a les festes. També ofereix gelat per emportar a casa, en envasos especials. I amb el bon temps d’aquesta setmana, a qui no li ve de gust un gelat 100% de proximitat?

Comentarios
Multimedia Diari