Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una cita amb la Reserva de la Biosfera

‘Vetllades de la Biosfera’, la proposta dels dijous per gaudir de la gastronomia i la cultura en espais patrimonials

20 noviembre 2023 18:01 | Actualizado a 20 noviembre 2023 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sopar en un espai tan singular i únic com la Cripta de la Reparació de Tortosa va ser possible dijous passat gràcies a la iniciativa «Vetllades de la Biosfera». La cripta és un espai habitualment concebut per acollir alguns actes socials, exposicions de diorames i pessebres o mostres d’art efímer, però no pas per a ser l’escenari d’una vetllada gastronòmica i cultural. Aquesta és la filosofia de «Vetllades de la Biosfera»: celebrar un sopar amb productes amb el segell de la Reserva de la Biosfera en un espai patrimonial i singular tot gaudint també d’una actuació musical amb artistes del territori. En definitiva, unir gastronomia, patrimoni i cultura en una mateixa nit, en una cita especial. Tota una declaració d’intencions per traure pit del valor patrimonial de les Terres de l’Ebre en un sentit ampli de cultura; és al voltant d’una taula on també es forjen les identitats.

Després d’una primera vetllada a Amposta, amb un sopar al Casino Recreatiu i Instructiu d’Amposta, amb la cuina d’Albert Guzmán i l’actuació musical del grup ‘Aurins’, el passat dijous va ser el torn de Tortosa, amb la cuina del restaurant El Caçador i l’actuació de Terralta Sessions, amb un jazz per acompanyar el final de la nit. El proper dijous 23 l’activitat tindrà lloc a Ca Don Joan de Vinebre, amb David Mosseguí del Restaurant Sibarites i l’actuació de Maria Mingorance i Pau Ortiz i, per acabar, el dijous 30 serà al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan amb la cuina de nou del Restaurant Sibarites i el quartet ‘Accent Ensemble’.

La vetllada s’organitza de la següent forma: al començament de la trobada es porta a terme una visita guiada a l’espai patrimonial, a continuació s’inicia el sopar amb una degustació de gastronomia i vins acreditats per la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i, a les postres, s’inicia l’actuació musical. A més de per promocionar els productes de proximitat i la gastronomia del territori, la proposta busca valorar el patrimoni de les quatre comarques ebrenques, i l’activitat artística que a les Terres de l’Ebre viu un moment emergent.

En el cas de Tortosa es va visitar l’Església de la Reparació, un espai excepcional obra de Joan Abril i Guanyabens, construïda sota el patrocini de la Germandat d’Operaris Diocesans i el seu fundador, Mossèn Josep Domingo i Sol, on està enterrat. L’església està construïda al lloc que ocupava l’església barroca del convent de la Mercè (vora la Biblioteca Marcel·lí Domingo) i constitueix un exemple de simbiosi entre el modernisme i el neogòtic. Una mostra més del riquíssim patrimoni de la capital ebrenca. Per a molts, va ser la primera ocasió d’accedir al temple, que té com a element significatiu també la seua cúpula poligonal i un vistós lucernari. La cripta on es va celebrar el sopar porta el nom d’espai Mossèn Sol, en el seu record. Segurament mai la cripta havia acollit tanta vida i música com la que va despertar dijous passat, amb una cinquantena de persones aplegades en dos grans taules gaudint del sopar, de la conversa i el vibrant so d’una trompeta. Entre els participants hi havia moltes parelles que s’havien apuntat atrets per la singularitat de l’experiència o persones com la Neus, que acompanyada de mare i filla celebraven un aniversari les tres juntes.

La iniciativa ‘Vetllades de la Biosfera’ està impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Departament de Cultura i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). El preu del sopar és de 30 euros i la meitat de la recaptació es destina a l’ONG Metges Solidaris de Catalunya. Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del COPATE

Terralta Sessions va posar la nota musical. Foto: M. P.

Comentarios
Multimedia Diari