Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Manifestacions a la Ràpita per demanar un gimnàs municipal

Fins ara, han de pagar una quota més elevada als gimnasos privats o desplaçar-se a fora

29 abril 2024 10:51 | Actualizado a 29 abril 2024 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un grup de veïns de la Ràpita es van manifestar ahir al vespre davant l’Ajuntament per demanar un gimnàs municipal. Els veïns al·leguen que incorporar un nou equipament esportiu a la ciutat donaria molts beneficis a la ciutadania, sobretot per a la salut.

Aquesta demanda ja ve de fa uns mesos. Quan un grup de veïns va veure la necessitat de tenir un espai per fer exercici de titularitat municipal, tal com en altres localitats properes que, «tot i no ser tan gran tenen espais municipals per fer esport».

Josepa Reig, una de les impulsores d’aquesta iniciativa, assenyala que «no estem en contra dels gimnasos privats, Estem d’acord que hi ha d’haver el que és públic i el privat. Demanem un espai municipal i continuarem insistint», diu En aquest sentit, denuncien que fins ara s’han de desplaçar a altres municipis per poder fer ús d’un gimnàs municipal o anar a un de privat, que tenen unes quotes que no són accessibles per tothom.

Primerament, aquest grup de rapitencs van demanar a l’Ajuntament la creació del nou gimnàs, però la resposta no els va satisfer perquè la consideren «molt poc política i molt poc correcta». El consistori va al·legar que no hi ha pressupost, i els instà a demanar descomptes als gimnasos privats. També va afirmar que crear un gimnàs municipal és «fer competència deslleial als gimnasos privats».

Davant d’això, els veïns van decidir organitzar-se i a partir d’un grup d’un centenar de persones van impulsar una recollida de signatures i la nova mobilització. De cara al futur, no descarten més mobilitzacions i ja tenen previst entregar a la síndica de greuges un text i es plantegen anar a alguna sessió plenària de l’Ajuntament.

Suport d’altres administracions

Els veïns afirmen que continuaran lluitant per aconseguir aquest nou espai al municipi. Segons Reig, s’ha fet peticions a entitats supramunicipals, com són el Consell Comarcal del Montsià o la Diputació de Tarragona. En el cas de la Diputació, la resposta ha estat que no tenen competències per implementar un nou gimnàs, però sí per oferir suport tant econòmic com jurídic al consistori perquè ho tiri endavant.

D’altra banda, també reclamen que el municipi es posi al dia en les polítiques esportives. «Hi ha una normativa local i autonòmica que diu que s’ha de fer esport, però és bastant antiga. Els municipis del voltant s’han posat al dia, però la Ràpita encara està als 70. És obsolet tot el que diu», assenyala Reig, reiterant que «no demanem res de l’altre món, és una necessitat bàsica».

Comentarios
Multimedia Diari