Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Veïns del nucli antic de Tortosa reclamen més seguretat i civisme

Un grup de residents, del voltant del carrer Montcada i la plaça Gerard Vergés, recullen
firmes i es concentren per reclamar mesures a l’Ajuntament per millorar la convivència

08 agosto 2022 20:26 | Actualizado a 09 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Veïns del nucli antic de Tortosa, concretament de la zona del carrer Montcada i la plaça Gerard Vergés, han iniciat una recollida de signatures i ahir al vespre van fer una concentració per demanar més seguretat i civisme i menys soroll al barri, especialment durant les nits. Reclamen més presència policial i mesures estructurals per a la millora de la convivència a la part antiga de la ciutat.

Segons denuncien, aquesta zona i en especial a la plaça Gerard Vergés, on hi ha l’edifici de les delegacions de la Generalitat, s’ha convertit en els darrers mesos en un punt de concentració de gent a les nits, amb festes, música forta, aldarulls, baralles, molèsties i acumulació de molta brutícia.

Juana Rubio és la impulsora de la recollida de firmes. Viu al mateix carrer Montcada i diu que ja no pot suportar més aquesta situació, que li impedeix dormir a les nits. «S’ha tornat insostenible i l’Ajuntament hi ha de fer alguna cosa», remarca.

«Hi ha molt incivisme: botellots, droga, prostitució, pisos que estaven tapiats i que s’han ocupat,...», lamenta per la seua banda Maria Cinta Baubí, resident al carrer Gil de Frederic. «Aquí és casa nostra i tenim el mateix dret de viure-hi tranquil·lament com en altres barris de la ciutat. Al final ens obligaran a marxar», es queixa. I és que segons explica, la problemàtica «ve de fa mesos o anys», però enguany s’ha agreujat amb l’arribada de l’estiu.

En la concentració d’ahir a la plaça Gerard Vergés hi van prendre part una cinquantena de veïns d’aquesta zona i també de properes, com la plaça de Sant Joan o el barri del Rastre, on expliquen que hi ha la mateixa problemàtica. A la protesta hi van donar suport regidors del grup de Movem Tortosa, a l’oposició al Consistori.

També ahir al matí representants dels veïns es van reunir amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i membres del govern municipal, per tal d’abordar la problemàtica existent i el malestar dels residents.

Reforç policial

En la trobada Roigé es va comprometre a seguir actuant amb determinació «perquè el Centre Històric, i tota Tortosa, sigui un espai on es respecti la convivència». En aquesta línia, els va manifestar que la Policia Local serà intransigent perseguint i sancionant les conductes incíviques que alteren el descans veïnal.

«La Policia Local de Tortosa i els Mossos d’Esquadra han intensificat la presència policial al centre històric de la ciutat, amb un dispositiu de patrullatges específic que pretén reduir l’incivisme i millorar la qualitat de vida dels veïns. Una presència policial que s’ha vist reforçada també amb la presència d’unitats ARRO», remarquen des del Consistori.

Així, durant els darrers mesos, la Policia Local de Tortosa ha dut a terme diferents intervencions per alteració de l’ordre públic al carrer Montcada, al carrer Mercaders, a la plaça Gerard Vergés i a la plaça del Pont de pedra.

Aquestes intervencions han produït diferents aixecaments d’actes, com per exemple per tancament fora d’horari i també han acabat amb diversos detinguts per desobediència als agents de l’autoritat.

Ahir hi va haver una reunió amb l’alcaldessa Roigé per abordar la problemàtica al barri
Comentarios
Multimedia Diari