El Centre d’Estudis Cambrilencs, recuperador del patrimoni històric

L'entitat inicia els actes de commemoració dels 40 anys de la seva fundació

17 abril 2019 09:44 | Actualizado a 17 abril 2019 09:51
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Es va celebrar a Cambrils l’acte d’inauguració del quarantè aniversari del Centre d’Estudis Cambrilencs i per aquest motiu s’han preparat una sèrie d’actes commemoratius per als socis i el conjunt de la ciutadania que es realitzaran durant aquest 2019.

El Centre d’Estudis Cambrilencs, durant tots aquests anys, s’ha centrat en el reconeixement i recuperació del patrimoni històric del municipi.

L’acte va comptar amb la participació de l’arqueòleg Jaume Massó; el primer president de l’entitat, Josep M. Recasens; l’actual president, Josep Pedrell; el director de Revista Cambrils, Lluís Rovira; i l’historiador Manel Tarés; i va estar moderat pel director del Museu d’Història, Gerard Martí. 

La sessió va ser presentada pel vicepresident del CEC, Francesc Garriga, i va servir per fer un repàs del que va suposar el naixement del Centre d’Estudis Cambrilencs, el que representa avui en dia i el paper que ha de tenir en un futur.

L’acte, celebrat el passat 9 d’abril, va començar amb la presentació del nou logotip de l’institució degut al quarantè aniversari, dissenyat per alguns dels presents a la taula rodona.

Posteriorment van començar els torns de paraula, on es van anar repassant les experiències de cadascun dels membres de la taula des de la fundació de l’entitat i , l’evolució d’aquesta al pas del temps.

Tots ells recordaven de forma emotiva aquells passos que es van seguir per fer d’aquesta iniciativa una realitat, i la dificultat d’aquest fet des d’un inici.

Els primers anys van ser els més dificils, ja que els recursos econòmics en aquell moment eren molt més baixos que durant els anys següents.

Es van esmentar totes aquelles persones que van ser presents durant la nit la qual es va dur a terme la primera assamblea constitutiva del CEC, el 28 de novembre de l’any 1979 a la Cripta de l’Ermita. Van ser un total de 24 persones.

Tots ells van posar el seu gra de sorra per que s’assolís la creació de la fundació, i segons els membres de la mesa, tots tenien un gran interès pel desenvolupament del CEC i una gran estima cap al municipi de Cambrils i la seva gent.

Pas a pas els protagonistes van anar explicant l’evolució del Centre d’Estudis i aquells recors que més recorden i els han marcat. La major part d’aquests es troben en els primers anys des de la seva fundació.

Un altre dels capítols destacats va ser el descobriment del jaciment de la Llosa, l’any 1992, i en això hi va tenir un paper determinant l’arqueòleg Jaume Massó.
La resta dels actes commemoratius es realitzaran entre les mesos de juny i setembre. Aquests consisteixen en una xerrada sobre el jaciment prehistòric del Cavet, una xerrada sobre el jaciment iber del castell de Vilafortuny, una xerrada sobre el món romà i una jornada de portes obertes al Museu Molí de les Tres Eres. Totes aquestes estan obertes a la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari