Quan el metge no parla català

13 enero 2023 20:15 | Actualizado a 14 enero 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El Consell de Salut de Catalunya ha fet aquesta setmana la primera reunió de l’any. Aquest organisme, presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells, està format per cinquanta representants del sector sanitari, ajuntaments, consells comarcals, sindicats, organitzacions empresarials, proveïdors sanitaris, associacions de veïns, pacients, col·legis professionals, universitats, «persones de reconegut prestigi», científics i algú més que se m’escapa. És a dir, una olla de grills.

El Consell de Salut es reuneix dos cops l’any i la seva funció és «assessorar el departament competent en matèria de salut en els assumptes relacionats amb l’atenció sanitària».

En aquesta primera reunió, el conseller Manel Balcells ha traslladat als membres del Consell la preocupació per la disminució de metges que atenen els malalts en català. M’ho explica un dels consellers que forma part de l’entitat consultora i em dona ràpidament el diagnòstic del problema: «Collons! Només fem que incorporar metges hispanoamericans, mentre deixem escapar els metges formats a les nostres universitats». Per cert: hi ha convocada vaga de facultatius els dies 25 i 26. Estan tots els metges que parlen en arameu.

Comentarios
Multimedia Diari