Som una biorregió

24 marzo 2024 20:54 | Actualizado a 25 marzo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Si és petit el món que aquesta setmana he coincidit a Madrid amb Lluís Homdedeu, que fou delegat del Ministeri d’Indústria i Energia a Tarragona, entre d’altes elevades funcions tècniques. Lluís Homdedeu és actualment el president d’OBE, de la fundació Foros de la Concordia.

La biorregió és un «concepte de sistema de desenvolupament socioeconòmic i de reposició ecològica» que va més enllà de les fronteres polítiques. L’àrea geogràfica de la biorregió inclou el territori de la vall de l’Ebre i les costes del Cantàbric i Mediterrani, «el mar Ibèric o Balear i les illes».

Acabo de descobrir OBE (Observatorio Bioebro), un organisme que promou la Biorregió Cantàbric-Mediterrània. Poca broma

La seva missió és «practicar la concòrdia per a la sostenibilitat» que prepari per establir llaços de cooperació amb altres biorregions «amb un objectiu comú planetari». Les idees bàsiques per treballar aquest ambiciós objectiu són: «la biomimesis, l’ecosistema, l’homeòstasi i la circularitat». La biomimesis és la ciència que estudia la naturalesa per imitar-la.

El manifest fundacional acaba amb una frase amb reminiscències episcopals: «El futur serà sostenible o no serà». Una feinada.

Comentarios
Multimedia Diari