Acord entre Reus i l’Arquebisbat per la cessió del Centre Catòlic

L’acord té una durada de 50 anys i l’Ajuntament es farà càrrec de les obres a realitzar

29 marzo 2023 16:28 | Actualizado a 29 marzo 2023 16:37
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat de Tarragona han arribat a un acord per a la cessió de l’edifici situat al carrer de la Presó número 13 de Reus, anomenat Centre Catòlic, amb la finalitat d’impulsar-ne la rehabilitació i posada al dia per tal que pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d’usos culturals, socials i cívics.

En una reunió que va tenir lloc a principis d’any entre l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; i amb la presència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es van posar sobre la taula les diferents propostes i es va acordar traslladar al personal tècnic d’ambdues parts les negociacions oportunes per tal d’arribar a un acord.

La fórmula jurídica acordada serà un dret de superfície atorgat de forma gratuïta a l’Ajuntament i amb una durada de 50 anys. L’Ajuntament es farà càrrec de les obres i es compromet a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats (d’identitat de gènere, religioses, diversitat cultural...), amb la voluntat d’evitar manifestacions que indueixin a l’odi, en el marc del respecte als drets fonamentals previstos a la legislació vigent.

També quedaran reservats uns espais a la segona planta per a l’ús de l’Arquebisbat, així com per a oficines municipals de cultura, i es donarà cabuda a l’Associació Bravium Artístic i Cultural.

Aquest mateix divendres, dia 31 de març, a les 18.30h, se signarà, al Centre Cultural El Castell, el protocol de col·laboració, fet que permetrà dur a terme els darrers passos i donar pas a la signatura definitiva del text del conveni, que es preveu que pugui tenir lloc properament, una vegada aprovat el projecte per part dels òrgans competents.

Comentarios
Multimedia Diari