Desarticulen una organització criminal acusada d'assaltar narcotraficants amb una violència 'extrema'

Els membres del grup seguien la droga gràcies a un GPS des de la seva sortida al Marroc i la interceptaven en el moment més oportú

19 mayo 2017 19:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d'Esquadra ha desarticulat en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil una organització acusada d'assaltar narcotraficants utilitzant una violència "extrema" fins al punt de recórrer a armes de foc, lesions amb arma blanca, contusions greus amb defenses extensibles i l'aplicació de descàrregues elèctriques en els genitals de les víctimes. Segons fonts policials, l'organització comptava amb la connivència de ciutadans de poblacions costaneres del Marroc que introduïen un GPS a la droga que es transportava a l'Estat i així la seguien per poder cometre l'assalt en el moment més oportú. En total, s'han detingut 30 persones, de les quals 15 han ingressat a presó. L'organització actuava a Catalunya i Andalusia.

Els detinguts formaven part d'una macrorganització criminal que es dedicava a robatoris amb violència a traficants de droga. La investigació es va iniciar després que els Mossos detectessin a l'estiu del 2015 dos assalts violents al Baix Llobregat, dels quals un va ser en un domicili i l'altre al carrer. Es van fer passar per policies i van utilitzar armes de foc reals, fet que, segons els Mossos, va fer-los pensar que es tractava d'una organització criminal "amb una llarga experiència i un fort entrenament".

La investigació inicial va estar tutelada pels Jutjats d'Instrucció número 6 de Sant Boi de Llobregat i 2 de Gavà i després de saber que la Guàrdia Civil estava seguint les mateixes persones per fets similars a Andalusia, es va formar un equip conjunt d'investigació.

El grup utilitzava la violència extrema per represàlies i arribaven a utilitzar armes de foc, defenses extensibles, armes blanques i aplicaven descàrregues elèctriques als genitals e les víctimes. En el transcurs de la investigació, que s'ha allargat vuit mesos, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detectar 25 assalts violents d'aquestes característiques, concretament a Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Montcada i Reixac, Vila-seca, Terrassa, Santa Maria de Palautordera, Vinaròs, Cadis, Tarifa, Vejer de la Frontera, Pelayo, Ayamonte, Isla Cristina i Manilva.

Dues tones d'haixix intervingudes

En l'operatiu, que es va desenvolupar en dues fases entre el 13 de gener i l'1 de març, es van intervenir més de dues tones d'haixix, sis armes de foc, munició de diversos calibres, defenses elèctriques, credencials policials, armilles antibales i llums prioritaris de color blau com les que fan servir els vehicles policials.

Es van fer entrades en 29 entrades i escorcolls en domicilis de l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Mollet del Vallès, Canovelles, Bigues i Riells, Lliçà d'Amunt, Santa Maria de Palautordera, Mataró, Cabrils, Terrassa, Sant Salvador de Guardiola, Sanlúcar de Barrameda i Manilva.

Pel que fa els detinguts –tots ells acusats dels delites de robatori amb violència, temptativa d'homicidi, tràfic de drogues, tràfic d'armes i pertinença a organització criminal- són de nacionalitat marroquina, espanyola i senegalesa.

Tot i que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil donen el grup per desarticulat, l'operació policial no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions.

Comentarios
Multimedia Diari