Tret de sortida a la temporada

Els Xiquets inicien l'any a la plaça del Rei, i la Jove de Tarragona actuarà avui a Cornudella amb els Brivalls

19 mayo 2017 23:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Moltes colles ja fa setmanes que actuen a les places castelleres, però també n’hi ha d’altres que encara no han arrencat la temporada de manera oficial.

Aquest cap de setmana ho faran els Xiquets de Tarragona, a la seva diada d’inici d’any a la plaça del Rei, una actuació on també hi haurà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. El cap de colla, Roger Peiró, destaca que «les primeres setmanes són de rodatge; a hores d’ara encara es nota molt les diferències de velocitat a la colla».

L’actuació a la plaça del Rei servirà per «anar activant els pisos de dalt i la canalla nova». Peiró conclou dient que «ens ho plantegem sense gaires ambicions, simplement tornar-hi i anar reprenent la marxa. És un pas inevitable, sense aquests passos no venen els següents».

 

La plaça del Rei, de nou

A la diada d’aquest diumenge es descobrirà una placa per commemorar que els Xiquets de Tarragona van fer, per primera vegada, un castell de nou a la plaça del Rei. Va ser a la diada de final de temporada, a l’octubre de l’any 2013, on van descarregar el 3 de 9 amb folre i van fer un intent desmuntat del 4 de 9 folrat.

L’any passat, a la mateixa diada, el van carregar. «La plaça del Rei és molt important per nosaltres, sobretot en la història moderna de la colla. La tenim al costat del local d’assaig i la relació és molt especial», destaca Peiró, que afegeix que «poder-hi fer un castell de nou, per nosaltres va ser tot un luxe i volem reivindicar que la colla aquell dia va fer una cosa especial». Acaba destacant que «és un lloc, la plaça del Rei, on estem molt habituats, forma part del nostre dia a dia».

Els Xiquets de Reus arriben a la diada també en bona forma, i amb els primers castells de set descarregats. La Colla Vella, per la seva banda, el passat cap de setmana va estrenar la primera clàssica de vuit de l’any, una actuació que podrien tornar a fer aquest diumenge. Els de Sant Pere i Sant Pau, després de la diada del passat diumenge a la Muntanyeta, comencen també temporada amb castells de set pisos.

 

Els Brivalls, de set

La colla de Cornudella, al Priorat, arrenca avui dissabte, la temporada amb la visita de la Jove de Tarragona, els seus padrins.

Els Brivalls arrenquen any amb la il·lusió del que van aconseguir la temporada passada, quan va fer història recuperant els castells de set. Enguany arriben amb la mateixa força i amb ganes de revalidar-ho, ara amb Pau Ferrer com a cap de colla. La Jove de Tarragona, per la seva banda, farà la segona diada de l’any, després de l’estrena a Riudecanyes fa un parell de setmanes. Els liles es plantegen la diada «de rodar estructures, no crec que fem cap castell de vuit encara», diu el cap de colla, Carles Ribas, i afegeix que «aprofitarem per fer alguns canvis, acabar d’ajustar alguns pisos i provar baixos, segons i terços que durant l’any costa més fer-los pujar».

La de Cornudella és una diada especial per la colla, tenint en compte que els Brivalls van ser els padrins de la Jove l’any 79, i la Jove va apadrinar la colla del Priorat a la seva refundació. «És una diada que, més enllà dels castells, serveis per fer colla», explica Ribas.

«És una diada que sempre ens fa gràcia per la seva simbologia, sempre ens ha agradat molt anar-hi», explica el cap de colla. L’actuació s’acabarà, com ja és tradicional, amb un dinar a un bar del poble que regenta un membre de la colla tarragonina.

Aquest cap de setmana també hi haurà castells a Vilafranca, on els verds actuaran en el marc del Dia del Graller i on volen estrenar els primers castells de vuit de l’any. Actuaran en solitari, en un cap de setmana especial per la colla, que tindran la visita d’una televisió japonesa que ha vingut a Catalunya per gravar un reality.

També actuen aquest cap de setmana els Nens del Vendrell, als actes de la festa major del barri de la Sagrada Família de Barcelona, i els Xics Caleros faran castells a la Firabril del Perelló. També hi haurà castells a l’Hospitalet de l’Infant, al Fòrum de les Cultures, amb els Minyons de Terrassa, els de Viladecans, els Matossers de Molins de Rei i la Jove de l’Hospitalet.

 

 

AGENDA

Cornudella de Montsant - 18 d’abril, 13.00 h: Plaça de la Vila

Colla Jove Xiquets de Tarragona, Brivalls de Cornudella

 

Tarragona - 19 d’abril, 12.00 h: Plaça del Rei

Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets de Reus, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona

 

Barcelona - 19 d’abril, 12.00 h: Carrer de la Marina

Nens del Vendrell, Castellers de la Sagrada Família, Castellers d’Esplugues, Xics de Granollers

Comentarios
Multimedia Diari