El govern de Reus no respecta els drets dels animals

La darrera denúncia va arribar de Fiscalia que reclama, entre altres coses, que es justifiqui on han anat a parar els més de 1.500 gossos que no es troben al centre l’Última Llar

09 octubre 2020 06:40 | Actualizado a 09 octubre 2020 07:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amitjan agost la Regidoria de Medi Ambient, amb el regidor Rubio Angosto al capdavant, va publicar un publireportatge de l’Última Llar, anomenat també Fundació d’animals Camp de Tarragona. Aquesta empresa és la que té contractada actualment el govern de Reus (ERC, JxCat i Ara Reus) per cobrir el servei municipal obligatori de recollida d’animals perduts o abandonats. Cal destacar que aquesta empresa està en procés de licitació i concurs, i ja ha exhaurit les diferents pròrrogues permeses. Es fa evident el flagrant conflicte ètic en potenciar directament una de les empreses concursants. 

Alhora, en aquest vídeo es fa un rentat de cara del centre privat, obviant totalment l’historial de denúncies que acumula l’empresa. La darrera denúncia va arribar de Fiscalia que reclama, entre altres coses, que es justifiqui on han anat a parar els més de 1.500 gossos que no es troben al centre, però sí que consten als llibres oficials de registre. Fiscalia no descarta que es tracti d’un cas continuat de maltractament i sacrifici injustificat d’animals, i no només d’una mala gestió del centre. 

Tot i aquestes dades, l’Ajuntament de Reus no va incrementar les seves inspeccions al centre, tot al contrari. Tampoc tenim notícia que hagi demanat ni obtingut cap mena d’informació del centre respecte a aquesta alarmant denúncia. Per altra banda, aquest govern segueix negant-se a participar en el projecte de Protectora pública, l’única alternativa a aquests centres privats que, com a empreses, cerquen el benefici econòmic per damunt del benestar animal.

La darrera denúncia va arribar de Fiscalia que reclama, entre altres coses, que es justifiqui on han anat a parar els més de 1.500 gossos que no es troben 
al centre l’Última Llar

En aquest vídeo, es parlava de dades d’adopció i recollida dels animals que estan a l’Última Llar quan, en moltes ocasions, s’ha denunciat per part de les animalistes i de les entitats del territori que aquestes dades no són certes per dos motius: en primer lloc, la majoria de casos que es donen com adoptats en realitat són rescatats per altres associacions. Davant la fama altament negativa de l’Última Llar, les associacions del territori fan adopcions perquè no siguin sacrificats. Només cal donar una ullada a les xarxes de les associacions de la zona per evidenciar-ho. 

En segon lloc, al nostre terme municipal hi ha més de set associacions que actuen en el rescat, acollida i adopció d’animals, totes elles de forma voluntària i sense ànim de lucre. Aquest gruix d’animals també són responsabilitat municipal i l’Ajuntament no els té en compte en fer les estadístiques. 

Cal denunciar el tracte de favor i l’interès que denota aquest govern de Reus i concretament el regidor Daniel Rubio, en la continuïtat del contracte de recollida amb una empresa denunciada repetidament per associacions animalistes i sospitosa per Fiscalia de maltractament animal. Tots aquests fets haurien de fer reaccionar el govern de Reus perquè el seu silenci i inacció els fa còmplices d’aquesta situació.

Comentarios
Multimedia Diari