Impulsor del nou clavegueram de Tarragona

Va a l'escola privada però se n´anà a Anglaterra per estudiar l´especialitat en química

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Va a l’escola privada però se n’anà a Anglaterra per estudiar l’especialitat en química. La dèria de la mar li ve per les competicions de regates al Tàmesi. Es casà amb la britànica Eloisa Haag, passant a viure al carrer de la Unió, núm. 27. Es posa al capdavant del negoci Mostelle de vi sense fermentar que tenia la família, situada al final de Rambla plaça Imperial Tàrraco. Amb un grup d’amics, funda el Club Nàutic de Tarragona el 1878, donant cabals en els seus orígens, i que es va conèixer com el Club dels xifrats. El fundador compra les primeres canoes angleses. El Nàutic creix i Escofet es fa amb l’antic Llatzarè, el primer edifici del nàutic. Tot remant, s’envolta de pescadors i mariners, fent-se les primeres regates per la festa major.

El Serrallo és el lloc escollit construint-se el nou edifici l’any 1930. El 1958 es posa en marxa l’Escola de Marineria a la nova seu del Nàutic, inaugurada el 1997. El títol de Real és de 1991. El Club Gimnàstic també sentí la pèrdua del patrici amant del mar.

La Veu de Tarragona de 1927 comenta que Escofet era patriota i catalanista; és un apòstol del renaixement català, Escofet sent la ciutat i la serveix com a regidor i tinent alcalde d’aigües i salubritat, aconseguint l’ajut d’un reconegut enginyer alemany per tal de fer una profunda revisió de les clavegueres i el subsòl de la ciutat. El pla va ser aprovat per l’Ajuntament amb un ambiciós pla general de sanejament que pujà tres milions de pessetes, aportades pel municipi mitjançant un emprèstit.

Es construeixen nous carrers a l’eixample de la ciutat, amb els serveis d’aigua, clavegueram, electricitat i pavimentació. Volgué, en primer lloc, modernitzar com calia tota la xarxa de la ciutat, era pragmàtic abans de fer grans obres.

Tingué molts contraris, però que al final li donaren la raó. El personatge gaudia de la ciutat contemplant el Balcó de la Mediterrània, el nou Roger de Llúria i els nostres monuments, era amant de les tertúlies, del passeig per Tarragona, de les belles arts i la nàutica que mai deixà.

Comentarios
Multimedia Diari