La Cavalcada de Reis a Tarragona

19 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada any llueix més la Cavalcada. Més dinàmica, harmoniosa i sense perdre fil. Tot va a un compàs, almenys així l’he vista jo. Els caramels volaven que feia goig de veure. Els infants gaudien d’un bonic espectacle i el temps va acompanyar. Molt vistosos, els Reis. També la durada va ser molt correcta. Hem de donar les gràcies a tots els qui han contribuït amb el seu esforç o mitjans financers que tot anés sobre rodes. Vaig fer totes les fotos que vaig poder i també algun trosset de pel·lícula, ja que no es el mateix veure una imatge fixa que en moviment i sentir els crits d’alegria dels infants (i d’alguns pares).

Quan ja els vaig perdre de vista, vaig posar la televisió per veure’n d’altres. A TV3 van sortir uns portants de més de 400 fanalets de tots colors que es veu que ho tenen per tradició a la població de Vic. El Reis anaven perfectes de vestimenta i naturalment hi havia molta població al carrer. Després vaig passar a TV1 i, com l’any passat, tot era un gran espectacle que no recordava gens la vinguda del Mags d’Orient. Encara que van recuperar la vestimenta clàssica del Reis, anaven sobre unes carrosses futuristes que oferien un contrast sense sentit. Sembla que vulguin fer desaparèixer la tradicional cavalcada i convertir-la en un altra cosa. Sort que els nens no s’adonen d’aquestes diversificacions. Ells veuen la festa, els Reis i els caramels.

I el que s’hauria de tenir molt clar és que una festa que es fa per a nens, recordant (sigui cert o no) la visita dels Mags d’Orient a Jesús, hauria de tenir l’aparença de com va ser en aquell temps. Els Carnavals venen després.

M. Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari