Más de Opinión

La Terra se’n va a fer punyetes

El canvi climàtic és l’avís que ens estem carregant el Planeta. Stephen Hawking ens ha avisat que hem de tocar el dos 

Josep Ramon Correal

Whatsapp
Multimillonarios en el espacio: la antesala del turismo interestelar masivo

Multimillonarios en el espacio: la antesala del turismo interestelar masivo

Amagueu les criatures. Venen dies d’una calor extrema que, en el cas de la Vall de l’Ebre arribarà als 44 graus.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha advertit que aquesta onada de calor serà «la més extensa, intensa i duradora» del que portem d’estiu.

Ens hi haurem de començar a acostumar. L’informe dels científics de l’ONU ens ha avisat que l’escalfament global del Planeta té efectes irreversibles.

La culpa principal és l’acció de l’home. Cal preparar-se per inundacions i sequeres «sense precedents», diu l’esmentat informe. Hi ha estudis que auguren la desaparició del Serrallo sota les aigües de la Mediterrània.

El més greu és que no serveix de res posar un esforç personal per salvar la terra. L’ecologista Michael Shellenberger, autor del llibre No hi ha apocalipsi, avisa que no cal que reciclem el plàstic perquè el porten al tercer món i allí el llancen al mar.

En definitiva, ens estem carregant el Planeta. Tenia raó Stephen Hawking. El cosmòleg britànic va avisar en un congrés científic a Noruega: «Hem de sortir de la Terra». I va rematar: «No tenim futur si no colonitzem l’espai».

Ara entenc les presses de Richard Branson i Jeff Bezos per viatjar a l’espai. No volen fer turisme. Volen tocar els dos, els molt putes.

Temas

  • Agència Estatal de Meteorologia
  • escalfament global
  • El Serrallo
  • Stephen Hawking
  • Michael Shellenberger

Comentarios

Lea También