Más de Opinión

Les cartes al director del dia

Whatsapp

Afalac amb música al general Prim

Ja hem deixat enrere l’any 2014 i, amb ell, l’any Prim que tant ens ha plagut als admiradors del General Joan Prim i Prats pels actes culturals, informatius i solemnes que se i han dedicat a Reus i a Madrid.

Als que som de món musical ens ha agradat, en gran mesura, que l’acte de cloenda fós un concert al teatre Fortuny de la capital del Baix Camp i de la mà de l’Associació de Concerts de Reus. Fou un acte veritablement bell i grat. El teatre estava engalanat d’un púlic culte i nombrós; i, a dalt de l’escenari, una munió de joves instrumentistes, components de la Banda Simfònica de Reus, tots amb gran qualitat interpretativa i conduïts per una batuta magistal, entesa, majestuosa i precisa, ensems que dolça i plena d’autoritat (la del mestre Joan Ramon Reverté) que ja ens té acostumats al seu virtuosisme.

El programa, molt ben confeccionat amb músiques militars, moriques, triomfals, fins i tot bel.licoses, va ser llargament aplaudit pel púbic que omplia el magnífic teatre.

La Banda Simfònica de Reus, està donant un pas qualitatiu endavant dia a dia i va demostrar aplom, gust i bellesa tant en les peces per a Banda: “El Sitio de Zaragoza” (de Cristóal Oudrid), “Los Voluntarios” (de Gerónimo Giménez), “Fantasía morisca” (de Ruperto Chapí) com en les obres per a Orquestra Simfònica adaptades a Banda: “Aida” (de Giuseppe Verdi). “L’Obertura 1812 (de Piotr Ilich Tchaikovsky), “La Marcha del Vizconde” (d’Isaac Albéniz) i la “Polka del General Prim” (de Dámaso Zabalza) coetanis del General tots aquests compositors, i l’estrena mundial de la marxa militar “Castillejos”, escrita per l’ocasió,de Josep-Enric Peris, compositor de casa i que era present a la sala, com va anunciar laSra. Rosa Maria Mauri, Secretària de l’Associació de Concerts de Reus.Els aplaudiments vàren forçar la interpretació, coma bis, del pas-doble “Maria Teresa Lacruz” del jove compositor alacantí Òscar Navarro.

Felicitem la Banda Simfònica de Reus per la seva qualitat interpretativa, al mestre Reverté per la seva magistral batuta, a l’Associació de Concerts de Reus i a la Junta de l’any Prim per haver fet possible aquest esdeveniment cultural en homenatge al General reusenc.

Hortènsia Asens Aulestia

(Porrera)

Mas y la corrupción

«Cobro de comisiones que iban a parar a cuentas andorranas y suizas a cambio de adjudicaciones». Este es el resumen de las acusaciones que recaen sobre dos pesos pesados de la política catalana, Macià Alavedra y Lluís Prenafeta, históricos en los gobiernos de Jordi Pujol. Es llamativo cómo todos los grandes valedores de Mas están imputados o bajo sospecha por corrupción. Prenafeta fue su amigo y le contrató en su propia empresa; Macià Alavedra fue su consejero en diferentes asuntos y su predecesor en la consejería de economía; Fèlix Millet, condenado por el Palau de la Música, fue íntimo suyo y de su entorno y Jordi Pujol, evasor fiscal confeso, fue su «padre político». Mas dice que nunca supo nada del famoso 3% de comisiones en las obras públicas catalanas y fue Conseller de Economía durante los años gloriosos de los Pujol. Es sorprendente: el actual President, rodeado durante toda su trayectoria, por un ambiente que desprendía aromas de corrupción de forma nauseabunda y él diciendo que lo veía todo limpio y sólo olía a colonia. Curioso lo de Mas.

Teresa Lozano

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También