Trepitgem l’accelerador

El coronavirus ens ha fet repensar Reus, i ha evidenciat la necessitat d’agilitzar determinats canvis

26 junio 2020 09:30 | Actualizado a 28 junio 2020 15:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan ja teníem planificada la feina que volíem fer a Reus els propers anys i havíem posat fil a l’agulla, va arribar el coronavirus. Va ser una envestida que va aturar la ciutat, però no ha aturat les ganes de fer una ciutat millor. Al contrari, el coronavirus ens ha fet repensar Reus, i ha evidenciat la necessitat d’agilitzar determinats canvis. Ho hem vist en mobilitat, en teletreball, en digitalització i també en empresa, comerç, indústria, etc. Per això, hem de convertir la Covid-19 en un accelerador dels canvis que volem per a Reus. I això és, precisament, el que es proposa fer en bona part el  Pla de Reactivació Econòmica i Social que hem posat en marxa des de l’Ajuntament.

Fa un grapat d’anys que es parla de la necessitat de digitalitzar els nostres comerços i empreses i, de fet, alguns ja han posat fil a l’agulla, però ha estat ara quan ens hem adonat que la digitalització és un repte inajornable. Per tant, el Pla de Reactivació posarà la banya en aquest àmbit amb una inversió de més de 200.000 euros destinats a accions com l’impuls d’una plataforma de comerç electrònic local que inclogui tot el cicle de vida de la venda o tallers de digitalització per a empreses.

Al costat de la digitalització, hi ha un altre repte que hem d’accelerar: recuperar molts dels locals buits que tenim a la ciutat. Cal posar en marxa accions per aturar aquesta problemàtica, que afecta diverses zones comercials. En aquesta mateixa línia, cal reforçar la mediació entre propietaris de locals i llogaters per facilitar el futur dels negocis.

Precisament, per donar tot l’impuls possible al comerç de Reus és necessari tenir un mapa actualitzat dels diversos sectors comercials de la ciutat i d’on s’ubiquen. Això ens permetrà aplicar mesures al conjunt de la ciutat i promoure el comerç en barris concrets. Aquest mapa el tindrem fet aviat.
Tot plegat ha de contribuir a tenir un teixit econòmic i comercial més robust. I per aconseguir-ho és imprescindible la força i la coordinació de les entitats comercials de Reus. Elles són les que més coneixen el nostre teixit local.

I encara voldria destacar dos àmbits més on hem de prémer l’accelerador. El primer és el de l’economia social. L’Ajuntament de Reus fa una aposta per ampliar i crear noves cooperatives, a les quals destinarà 50.000 euros. De fet, també treballem per crear una cooperativa de cures per tal de dignificar aquest sector.
I el segon és el foment de l’ocupació. Hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per generar llocs de treball. Per això destinarem 200.000 euros per contractar persones aturades i 400.000 per donar ajuts a empreses, comerços i autònoms tancats durant la Covid-19.

És hora de pitjar l’accelerador per tenir un Reus més atrevit, més dinàmic i més just.
 

Carles Prats. Regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus

Comentarios
Multimedia Diari