Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Des de Llevant

    31 marzo 2023 19:42 | Actualizado a 01 abril 2023 06:00
    Gemma Fusté Garcia
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Tothom és important a Tarragona. Els barris de Ponent i del Nord representen un motor industrial i un referent en reivindicacions veïnals. A Tarragona Centre es concentra el comerç. A la Part Alta, bona part del nostre patrimoni històric.

    El Serrallo i la Part Baixa ens transporten a la tradició marinera, l’oferta cultural del Moll de Costa i el Port. I arribem a Llevant, format per antics pobles del Baix Gaià i per barris compromesos en la defensa dels espais naturals i que van frenar projectes urbanístics que amenaçaven la integritat de la costa i la nostra Anella Verda, com la Budellera, al qual les entitats veïnals -FAVT, Federació de Llevant i AV Tarragona Centre- i ecologistes li vam plantar cara, mostrant el nostre rebuig frontal a aquesta salvatjada.

    Des de Llevant fem una mirada a la Tarragona del futur per esdevenir un referent en turisme sostenible, gràcies al patrimoni natural de la zona i a la reforma de l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances. I aprofito per parlar de l’Alberg juvenil. Sí, ho heu llegit bé, serà l’alberg juvenil més gran de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT) amb 556 places i promourà el turisme familiar, on s’hi programaran activitats educatives, pedagògiques i de lleure. Aquest és el projecte real, la resta són mentides i fal·làcies.

    L’Alberg juvenil que es farà a l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances serà el més gran de Catalunya amb 556 places i promourà el turisme familiar. S’hi programaran activitats educatives, pedagògiques i de lleure

    La inversió, de 15 milions d’euros, cap aquest espai també suposarà un retorn social cap als veïns i veïnes de Llevant, que per primer cop a la història, gaudiran d’espais i instal·lacions culturals i esportives públiques de primer nivell. L’interès en fer créixer la política de la por i de l’odi d’algunes formacions i les fake news sobre aquest tema no tenen cap mena de sentit. Tarragona mereix una política responsable basada en la veritat i la confiança. La resta no hi té cabuda.

    Llevant tindrà un paper destacat en el futur Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, la «Tarragona entre blau i verd». La inversió d’1 milió d’euros dels fons Next Generation permetrà crear a la platja de la Móra, una infraestructura antidesbordaments que regularà els cabals que arriben al canal de la Móra. Un projecte integrat dins de l’eix de la transició verda i sostenible, que contempla la restauració i gestió turística del camí de ronda, la implantació de sistemes per reduir residus a l’àrea litoral i l’adaptació per a l’ús ecoturístic de la plana del Vinyet i la platja de Tamarit, una reivindicació tant veïnal com ecologista.

    La inversió suposarà un retorn social cap als veïns i veïnes de Llevant, que per primer cop a la història, gaudiran d’espais i instal·lacions culturals i esportives públiques de primer nivell

    Des de Llevant també llenço un missatge d’unitat a tots els veïns i veïnes de Tarragona. Ja no ens val allò del «divideix i venceràs» que alguns partits han aprofitat històricament per aplicar i enfrontar-nos entre nosaltres per obtenir un rèdit electoral. Això no és així. El veïnat de Llevant se sent orgullós d’haver fet costat als veïns de Ponent en les seves reivindicacions i a la inversa, junts som més forts per alçar la veu amb temes comuns com salut, urbanisme, habitatge, gent gran, seguretat o medi ambient. Tarragona som tots i totes i això no ho hem de perdre de vista.

    Des de Llevant també volem millorar la mobilitat cap al centre i per això cal que treballem per millorar la connexió del bus urbà entre aquestes dues parts de la ciutat. Ara bé, aquesta connectivitat ja es veurà beneficiada amb la recepció del tram de l’N-340 que es convertirà en una via més urbana i més amable per als vianants i els ciclistes.

    Per acabar, expressar el meu desig d’una Tarragona unida i orgullosa de la seva diversitat, des de Llevant fins a Ponent, del Nord al Sud i del Centre als Barris.

    Comentarios
    Multimedia Diari