Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Se’ns mengen

    29 enero 2023 18:53 | Actualizado a 30 enero 2023 06:30
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Cada dia es produeix a Catalunya una mitjana de quinze accidents de trànsit provocats per senglars i cabirols. Un informe dels Mossos d’Esquadra encén les alarmes per l’increment dels sinistres causats per les bèsties que envaeixen les carreteres.

    L’any passat es van registrar 5.482 accidents causats per mamífers silvestres. La Generalitat calcula que a Catalunya hi ha una població de 200.000 senglars. Tinc amics caçadors del senglar i em diuen que no donen l’abast. Aquestes bèsties no tenen depredadors i són molt prolífics.

    Fa uns dies, baixant per la carretera del Llorito per anar cap a l’Arrabassada em va sortir un senglar com un onso. Si no freno em desmanega el cotxe

    Ara s’han descarat i entren a buscar menjar a les zones habitades i tot. Qualsevol dia entrarem a casa i ens trobarem un porc senglar assegut al sofà mirant la tele. Els caçadors creuen que s’ha estat molt proteccionista amb el bestiam per la pressió dels animalistes.

    Després, segons m’expliquen els mateixos protagonistes, els nostres caçadors no són Buffalo Bill. Algú compta les peces abatudes i les que s’han escapat com si fos un partit de futbol. Els escopeters perden per golejada. Un altre em conta que té un gos de nas molt fi per ensumar el senglar, però quan ha detectat la peça corre a refugiar-se a la falda de l’amo. No anem bé.

    Comentarios
    Multimedia Diari