Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Un Parador a Tarragona

    28 enero 2024 20:14 | Actualizado a 29 enero 2024 14:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    No sé què està esperant Tarragona per tenir un Parador de turisme. L’alcalde Rubén Viñuales va aprofitar Fitur per traslladar la demanda a la recentment nomenada presidenta de Paradores, Raquel Sánchez. Tarragona té el suport del grup de ciutats patrimoni mundial per comptar amb un equipament hoteler d’aquesta cadena espanyola. Si algú té picantors pels orígens de Paradores atribuïts a Manuel Fraga Iribarne, que sàpiga que el projecte turístic arrenca de l’any 1910, essent Canalejas president del Govern d’Espanya i que el primer Parador es va inaugurar el 1928 a la Sierra de Gredos (Àvila).

    Un Parador de turisme és una bona manera de recuperar espais històrics, monumentals o paisatgístics i que ho pagui l’Estat

    Tarragona té arguments molt rellevants per ubicar un Parador. S’ha parlat de Ca l’Ardiaca i de la Savinosa, però no descartaria una ubicació imbricada en el patrimoni romà. Per exemple, l’entorn del Mèdol, o el parc ecohistòric del Pont del Diable, abandonat des de la retirada de l’empresa Limonium que n’havia de fer el manteniment i l’explotació. L’aqüeducte ja comença a estar ple de pintades i de brutícia. Hi ha Paradors en edificis nous adaptats al paisatge. Però no patiu que ja trobarem la manera de no posar-nos d’acord en l’indret on ubicar el Parador. (Per si algú no ho sap, a la demarcació de Lleida n’hi ha quatre de Paradors).

    Comentarios
    Multimedia Diari