Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Incendi forestal al Perelló

    09 abril 2024 21:05 | Actualizado a 10 abril 2024 07:00
    Mònica Just
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Se’ns despertava l’alerta ahir a primera hora de la tarda. Cap a quarts de cinc. Un incendi al Perelló. Es va incendiar un cotxe i el foc es va propagar per la massa forestal. Semblava important. S’anava fent gran.

    A quarts de set de la tarda es parlava de 24 dotacions terrestres i suport aeri. Ahir no feia massa calor però feia vent. I, no ho oblidem, estem en sequera. Ja hi som. S’apropa l’estiu i comencen els incendis.

    I ens posem novament en alerta. Comença el debat sobre els boscos i el manteniment de la massa forestal. Un debat que cada any tenim sobre la taula i que ens ens obre molts interrogants, dubtes, crítiques i qüestionaments.

    La política forestal del nostre país és bona? La prevenció funciona correctament? Hauríem d’estudiar com evitar incendis, el clima no ajuda, però l’acció humana ho empitjora encara més. La majoria són mala sort o mala praxis?

    Tenim mil preguntes al cap i és moment de plantegar-les. Siguem curosos, cuidem el nostre territori. Cuidem-nos també nosaltres i, sobretot, tinguem màxima precaució. No ho oblidem: un simple descuit pot derivar en una gran catàstrofe.

    Comentarios
    Multimedia Diari