La N-340, la més lenta i perillosa

Una de les mesures per descongestionar la N-340 seria fer un descompte als camions

19 mayo 2017 19:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com deia un castizo de la N-340 : «La vía de mayor importancia turística y de tráfico de mercancías y vital económicamente y la más peligrosa, estrecha y lenta de toda Europa...»

Sembla que els responsables de les finances d’Abertis, empresa concessionària de l’autopista AP-7 (que funciona des dels anys 70!, és a dir quasi, 50 anys!), no volen considerar el que en economia entenem com el «benefici marginal», que consisteix en el benefici que una empresa obté en augmentar les vendes per la baixada de preu del seu producte o servei.

Aquest benefici, no solament aniria a parar al compte d’explotació de la concessionària, sinó que seria molt positiu per als transportistes, viatgers, turistes i sobretot per al territori, que veuria com baixa el tràfic intens de la quasi col·lapsada N-340 (ja una relíquia d’infraestructura al segle XXI), però sobretot evitaríem els accidents i malauradament els morts provocats per aquests accidents.

Des que es va fer l’impressionant tram de la A-7 (per bonica, ben feta i amb tots els components actuals d’una via com aquesta) d’Altafulla a l’Hospitalet (uns 50 km), una part molt gran del trànsit de camions de l’autopista de peatge (potser la meitat?), s’ha desplaçat a l’autovia A-7 i quan aquesta acaba, el trànsit continua a l’antiga N-340.

Per cert, el Ministeri de Foment ha fet un tram nou, també molt ben acabat, no autovia; des de la zona de Peníscola fins a Alcanar, que descongestiona tot el trànsit dels nuclis urbans de Benicarló i Vinaròs, i permet una velocitat considerable, és una altra de les raons que coneixen els transportistes per utilitzar la carretera...

Uns quilòmetres més avall, sota Alcalà de Xivert, poden ja enllaçar de nou amb l’autovia A-7 que els portarà a València i Alacant... sense peatges... i és que amb tota la crisi, els transportistes, sempre que poden volen evitar els pagaments que van directes als seus costos i al compte d’explotació. És ben natural i té sentit econòmic que practiquin aquesta manera de treballar.

Els valencians, comencen a veure el final del túnel, ja que al 2.019 s’acaba la concessió de l’autopista AP-7 (antiga AUMAR) i és voluntat del seu Govern (i del central) donar per finalitzada la concessió..., aquí, a més que la concessió es va prorrogar, ningú (vull dir cap agent econòmic ni social ni polític), en parla. Sembla que sigui un tema que no preocupa el que resulta molt estrany.

Si aconseguíssim que Abertir fes un descompte per als camioners al tram d’Altafulla fins a l’Hospitalet, aconseguiríem que el trànsit de camions pesants, molts tràilers de trànsit internacional, optessin per aquesta via en lloc de l’autovia, fet que seria molt beneficiós per a tothom.

És la responsabilitat dels governs, dels agents socials (patronals, sindicats, cambres de comerç...), donar una solució a aquest greu dèficit d’infraestructures que patim al Camp de Tarragona des de fa tants i tants anys.

Comentarios
Multimedia Diari