Campanya comercial a Reus per lluitar contra la violència masclista

Una quinzena d’establiments adherits al Comerç Solidari de Reus posen a la venta llaços de color lila per donar suport a les dones maltractades

29 octubre 2018 16:28 | Actualizado a 30 octubre 2018 13:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Llaços liles a un cost simbòlic d’1,5 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Ana Bella, que treballa per donar suport i acollir a dones maltractades víctimes de violència masclista. Aquesta és la nova campanya de Comerç Solidari, una agrupació d’establiments de Reus que fa tres anys que organitzen actes per recollir diners amb finalitats benèfiques. 

Si l’any passat la iniciativa solidària, en la que es van aconseguir 2.500 euros, es va destinar a la Fundació Mossèn Frederic Bara, enguany, i coincidint amb el 25 de novembre, Comerç Solidari ha decidit emprendre una iniciativa contra la violència masclista.  Una quinzena d’establiments de la ciutat ofereixen la possibilitat d’adquirir un llaç lila, fet a mà. Els llaços els fan els mateixos responsables dels establiments, però també clients que s’han ofert a ajudar. 

Així ho explica Marta Sureda, de la botiga Batabat, que assegura que «més d’una clienta ens ha demanat material per poder fer els llaços a casa. Una en va portar 20 el primer dia, i ja s’ha endut més material per continuar fent-ne». De fet, la voluntat de l’associació és, més enllà de fer accions socials i benèfiques, crear cohesió social i aprofitar la finestra que representa el petit comerç i de proximitat per crear consciència entre la ciutadania i permetre a tothom col·laborar amb les iniciatives que s’hi duen a terme. 

El 25-N és el dia internacional de la violència masclista, i fins aleshores, els comerços adherits a Comerç Solidari, mantindran un espai on poder adquirir els llaços. La idea és lliurar els diners a la Fundació Ana Bella, de Sevilla, que ajuda a dones maltractades. Amb tot, la voluntat dels establiments és fer algun tipus d’actes, amb col·lectius de la ciutat, aprofitant l’efemèride. Tot i que el 25 de novembre és un diumenge, no es descarta que participin de les mobilitzacions previstes per aquell dia o que facin algun acte el dissabte 24. 

Comentarios
Multimedia Diari