Clam massiu per la independència a la plaça de la Llibertat de Reus

Unes 3.000 persones omplen la plaça de la Llibertat de Reus per reclamar un Estat propi i fer costat a la Via Lliure de Barcelona. El president de l´ANC també va fer una crida a anar a votar massivament el 27-S

19 mayo 2017 21:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Encén la flama, la Via Catalana o la V han comptat sempre amb una presència massiva de manifestants de Reus. Unes mobilitzacions que es repetiran, una vegada més, aquesta diada de l’11 de Setembre amb la Via Lliure a la Meridiana. I és que l’esperit independentista dels reusencs continua bategant amb força.

Així va quedar demostrat ahir a la plaça de la Llibertat on unes 3.000 persones –i moltes estelades– van cridar a favor de la independència i a la creació d’un Estat propi. A més a més, tots els assistents a l’acte, organitzat per l’ANC-Reus per la Independència i Òmnium Cultural Baix Camp, van gaudir d’un inici completament ganxet. La pantalla gegant situada darrere l’escenari va projectar un vídeo de la Tronada de les festes de Sant Pere d’enguany seguida dels també eixordadors crits d’«in-inde-indepència» del públic. La resposta va ser la mateixa quan es va veure un vídeo sobre la Via Catalana.

En l’apartat dels discursos, els diferents ponents van destacar el moment «excepcional» que viu el país i van fer una crida a omplir demà la Meridiana i anar a votar massivament el pròxim 27-S.Entre les persones invitades es trobava el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, el qual va destacar que actes com el de Reus són una demostració de l’entrega de la societat catalana per aconseguir un Estat propi de forma «democràtica i cívica». També va intervenir un aclamat comissari dels actes del Tricentenari, Miquel Calçada, que va assegurar: «Mai una cosa tan difícil l’havíem tingut tan fàcil. No es tracta de negociar les engrunes d’un nou Estat, sinó de construir-ne un de nou. I ho aconseguirem amb esforç, determinació i mantenint-nos units».

En el seu discurs també va mencionar la «campanya fosca» del Govern de Madrid amb exemples com les paraules recents del ministre de Defensa, Pedro Morenés, sobre la utilització de les forces armades. De fet, les referències a les seves declaracions van ser una constant.

Al llarg de la nit també van pujar sobre l’escenari el candidat de Junts pel Sí, Germà Bel, i la candidata de la CUP, Mar Joanpere, entre d’altres. Les notes musicals les van posar el cantautor reusenc Fito Luri i el grup Xeic!, que van fer ballar els assistents. El cant d’Els segadors, amb un bon grapat de punters de diferents colors sobre l’escenari, va posar punt i final a una festa multitudinària que es va allargar més de dues hores.

Autocars plens

L’èxit de la convocatòria unitària i central d’ahir a la Llibertat, inclòs dins la campanya ‘On tot comença’, va servir als organitzadors per treure’s l’espina de l’any passat. En aquella ocasió, un bon grapat de reusencs es van quedar sense poder accedir a l’interior del Teatre Fortuny perquè ja no quedaven localitats lliures.

D’altra banda, la coordinadora d’ANC-Reus per la Independència, Arantxa Ros, destacava abans d’iniciar-se tot plegat que els trams 106 i 107, corresponents a Reus i a la resta del Baix Camp, estaven plens i va actualitzar les dades d’assistència. Finalment, des de la capital del Baix Camp sortiran 53 autocars que transportaran més de 3.000 persones fins a la Meridiana de Barcelona demostrant, una vegada més, que el batec de la independència continua amb força entre els reusencs.

Comentarios
Multimedia Diari