Col·legi Maria Rosa Molas: L’escola que es va convertir en un museu

El Col·legi Maria Rosa Molas du a terme per segon any el projecte multidisciplinari musART, que implica professors i alumnes

02 marzo 2019 10:28 | Actualizado a 02 marzo 2019 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi Maria Rosa Molas de Reus enceta per segon any consecutiu el projecte multidisciplinari musART, que ha convertit tots i cadascun dels racons del mateix centre en un vertader museu. I és que amb aquest repte, el col·legi s’ha omplert d’una bona pila d’obres realitzades per l’alumnat, de diferents estils i autors i repartides per tot arreu. MusART va néixer de la proposta d’un grup de professors per potenciar la cooperació entre alumnes i professorat en un projecte transversal i interdisciplinari i així crear un espai ric i museístic. 

«Es tracta d’una iniciativa on els alumnes de tots els cicles preparen un seguit d’autors artístics des d’Infantil fins a l’ESO i treballen a partir de Visual i Plàstica artistes de tots els temps. En aquest sentit, estudien i desglossen biografia i obra, però també extreuen el món artístic i la cultura local. Sempre hi ha un context», explica la directora del centre educatiu, Núria Pellicer. Per preparar tot plegat i exposar-ho als passadissos, han intervingut els responsables de les assignatures de Català, Castella, Anglès, Ciències Socials, Matemàtiques, Tecnologia i Informàtica. «Volíem aprofitar el temari que ja estàvem fent a classe i elaborar un projecte conjunt. Fins i tot, s’han practicat idiomes traduint biografies a altres idiomes als plafons explicatius», afegeix Pellicer. 

A la segona edició del musART hi ha produccions artístiques diverses, tant reproduccions com adaptacions. Per exemple, Educació Infantil ha treballat el mural de Sol LeWitti i Cicle Inicial una sèrie d’obres (brushstrokes) del mateix artista. «Nosaltres hem estat les encarregades de fer de guies als pares que han vingut a veure les obres. Ho trobem molt recomanable. Tot i que algunes ens vam posar nervioses, va ser molt especial i vam tenir sessions per practicar l’expressió oral», diuen les alumnes de 6è, Lucía, Nerea i Maria. Val a dir, també, que altres escoles també faran una sortida cap al Col·legi Maria Rosa Molas per tal de gaudir d’una visita guiada pel musART. 

Pel que fa a Cicle Mitjà, s’ha treballat l’obra escultòrica d’Alexander Calder; els de Cicle Superior s’han centrat en l’obra dels pintors Georges Seurat, Vincent Van Gogh i Andy Warhol. «També hem volgut potenciar artistes nostres i, fins i tot, locals de Reus», acota Pellicer. Per això, a Secundària (2n, 3r i 4t) s’ha treballat els escultors Oteiza i Chillida i l’artista reusenc Aureli Ruiz.

Comentarios
Multimedia Diari