El recurs contra la sentència de l'AMI augura un ple tens a l'Ajuntament de Reus

La sessió d'aquest divendres aprovarà recórrer la sentència que anul·la l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència. També prosperaria la moció de la CUP per entrar al Pacte Nacional pel Referèndum. Es preveu una gran assistència de públic

19 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La qüestió sobiranista torna aquest divendres a l’Ajuntament de Reus. I ho fa amb dos qüestions sobre la taula que auguren una de les sessions més ‘mogudes’ d’aquest mandat. Sobretot pels fets ocorreguts la setmana amb la decisió del jutge d’anul·lar l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’escalada de tensió d’aquests darrers dies amb casos com les noves revelacions de l’Operació Catalunya o les paraules de la fiscal en cap de Barcelona.

Un dels primers punts que tractarà el ple serà, precisament, la votació per decidir si l’Ajuntament presenta un recurs contra la sentència dictada pel Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Tarragona que deixa sense efecte l’entrada de Reus a l’AMI. Una mesura que prosperarà amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de la CUP. “Apostem per desobeir la sentència ja que la decisió d’un plenari està per sobre de la decisió d’un jutge. No obstant, ens abstindrem en la votació per tal que prosperi el recurs vers la sentència de l’AMI”, ha assegurat aquets dijous el cupaire Edgar Fernández. De la resta de l’oposició s’espera que una de les intervencions més dures sigui la del portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ja que el seu partit, junt amb Societat Civil Catalana, ha estat l’artífex de la denúncia presentada contra l’acord del ple de juliol de 2015.

Més enllà del debat polític, també es preveu una gran mobilització a la sala de plens tant per part de les entitats sobiranistes de la ciutat com d’una part important de la ciutadania. Sense anar més lluny, el darrer exemple el trobem quan el consistori va aprovar adherir-se a l’AMI amb els vots en contra de C’s, PP i PSC. En aquella sessió, també força tensa, els bancs es van quedar petits per acollir l’assistència dels reusencs. A més, des del Pacte Nacional pel Dret a Decidir de Reus, s'ha enviat un comunicat demanent a la gent que assisteixi al ple.    

Mesa local pel Referèndum

Més enllà de la qüestió de l’AMI, el ple també preveu aprovar la moció de la CUP respecte a l’entrada de Reus al Pacte Nacional pel Referèndum. I ho faria amb els vots del govern municipal sobre una qüestió que pretén “articular una mesa local per treballar el plebiscit seriosament”, ha afegit Fernández.

De fet, aquesta ja es va reunir ahir dimecres amb representants dels partits de govern, la CUP i entitats de la ciutat com el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Òmnium Cultural o l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). La moció també contempla sumar a entitats, associacions i agents econòmics “a aquest procés democràtic de l’exercici al dreta a decidir i a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”.

 

Comentarios
Multimedia Diari