El turisme cultural augmenta un 11% a Reus

Les visites al patrimoni cultural de la ciutat han incrementat respecte al juny i juliol del 2018. L'Institut Pere Mata ha estat el que més visitats ha augmentat, amb un 27%. 

06 agosto 2019 11:31 | Actualizado a 09 agosto 2019 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El turisme de Reus està canviant. Sembla que aquell turisme de comerç, majoritàriament rus, que hi havia cinc anys enrere està desapareixent per donar pas a una altra etapa. El patrimoni cultural de la ciutat és una opció en creixement per molts dels turistes que visiten la ciutat, així ho demostren les visites al patrimoni cultural de Reus que s'han incrementat en un 11% de mitjana entre els mesos de juny i juliol respecte al mateix període de 2018. Almenys, des de l'Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» consideren que les dades fins a 31 de juliol confirmen la consolidació de Reus com a una de les principals destinacions de turisme cultural de la Costa Daurada.

Pere Mata, el nou reclam

Els cinc espais patrimonials principals de Reus són el Gaudí Centre, el Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, el Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere, i els Museus de Reus (Art i Història i Arqueològic). D'ells, el que més ha crescut en nombre de visites ha estat l'Institut Pere Mata, amb un increment del 27% respecte al 2018. El Pavelló dels distingits ha rebut 1.444 visitants aquests dos mesos. Confirmant, així, el potencial de l'edifici modernista.

El segueix en creixement el Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere, que ha rebut un total de 2.611 visitants, dades que suposen un augment del 16% respecte a l'any passat. L'increment més destacat es dóna entre el públic internacional (+29%) que s'ha confirmat com el més nombrós durant l'època estival i que representa el 71% del total de visitants a aquest espai.

Tot i aquestes bones xifres, el Gaudí Centre segueix sent la porta d'entrada dels visitants de la ciutat i l'indret patrimonial més visitat dels que gestiona Reus Promoció. Un total d'11.892 persones l'han visitat, xifra que representa un increment del 7% respecte a el mateix període de l'any passat. En la línia dels darrers anys, el turista internacional és el que més s'incrementa durant el període estival (+10% respecte a el mateix període de l'any passat) i representa el 75% del total dels visitants al Gaudí Centre.

Turisme català a la Ruta del Modernisme

La ruta modernista "Reus 1900" permet seguir un recorregut per veure, entre altres, les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Muntaner. Aquesta visita dinamitzada en català es realitza tots els dissabtes de l'any a les 11:30h des del juny del 2018 i s'està consolidant en l'oferta de turisme cultural de la ciutat. La gran majoria (89 %) de les persones que realitzen la ruta són catalans i aquesta activitat ha experimentat un augment del 25% respecte a el mateix període de l'any passat.

D'altra banda, aquest estiu s'ha incorporat a l'oferta d'espais visitables del patrimoni de la ciutat l'Estació Enològica, amb l'espai de la «Casa del Vermut i el Vi», que té com a objectiu principal fer valdre la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i el vi, i destacar el valor patrimonial de l'Estació Enològica i la importància de la tasca que ha desenvolupat al llarg del temps, oferint al visitant informació sobre l'oferta enoturística de la ciutat i del territori.

Durant els mesos de juny i juliol un total de 198 persones han visitat aquest nou espai. Pel que fa a la procedència, un 56% dels visitants eren catalans, un 33% internacionals (principalment russos) i un 11% estatal, destacant especialment el procedent del País Basc.

 

Polsera Visit Reus

Un dels motius d'aquests bons números podria atribuir-se a la polsera Visit Reus, que ofereix en un sol producte i a un preu reduït l'accés a 5 dels principals espais patrimonials que es poden visitar a Reus. De fet, registra l'increment més important de les dades, amb un augment de la venda 40% respecte a el mateix període estiuenc de l'any passat. Segons Reus Promoció, aquest és l'exemple què referma el treball que s'està realitzant des de l'Agència per millorar l'experiència de turisme cultural dels visitants de la ciutat. El perfil principal dels usuaris de la polsera "Visit Reus" són persones internacionals (57% total dels usuaris) i adultes (66% del total dels usuaris)

Reus Promoció ha instal·lat durant la campanya d'estiu «displays» als diferents equipaments culturals, comerços i establiments de restauració on s'apliquen les promocions, per tal de millorar la promoció i utilització de la polsera i de l'app VisitReus, i incentivar als usuaris perquè es descarreguin l'aplicació, així com la visita als diferents espais. A més, per la compra de la polsera, s'obsequia al visitant amb un «Welcome Pack» (bossa VisitReus, material promocional i element de marxandatge).

Tot sembla apuntar que les diferents accions de "Reus Promoció", entre les quals cal destacar l'assistència a fires i promocions, la millora i diversificació del producte turístic, la campanya de comunicació dirigida a la consolidació de la marca «Visit Reus!» i l'ampliació dels punts d'atenció al visitant han sigut l'impuls que ha ajudat a generar aquest augment de turisme cultural a la ciutat de Reus.

A falta de les dades definitives de la campanya «Visit Reus Summer», que s'allargarà fins al dia 30 de setembre, l'Agència Reus Promoció fa una valoració positiva de les dades de visitants d'aquests dos primers mesos de campanya.

Comentarios
Multimedia Diari