Els contenidors de Planes de Puig, saturats de brossa

La bateria ubicada al camí Ample s’omple d’escombraries. L’Ajuntament diu estar-hi treballant i ho atribueix a l’incivisme, mentre que els veïns també demanen ampliar el servei de recollida

17 noviembre 2020 20:20 | Actualizado a 20 noviembre 2020 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de la urbanització Planes de Puig, a Castellvell del Camp, estan desesperats. Els contenidors s’omplen de brossa, n’hi ha que tiren deixalles pels seus voltants i algú es dedica a obrir les plataformes (tal com es pot veure a la imatge). Els veïns ho atribueixen a, d’una banda, l’incivisme i, de l’altra, a la falta de contenidors. Ells no són els únics que es mostren preocupats. L’alcalde de Castellvell, Josep M. Sabaté, assegura que solucionar aquest problema és una de les seves prioritats. «Fa temps que hi treballem, però de moment no ho hem pogut solucionar. Es tracta d’una qüestió d’incivisme», explica el batlle.

Les problemàtiques amb la brossa se centren en l’illa de contenidors que hi ha al camí Ample. Estem en una dia d’entre setmana i hi ha restes de poda i alguna caixa de cartró escampada pels voltants dels contenidors. Més enllà d’això, està tot al seu lloc. La imatge no té res a veure amb la d’uns dies enrere, sent cap de setmana, amb tot tipus de brossa i deixalles pel terra i una de les plataformes aixecada. Els veïns expliquen que és precisament els caps de setmana quan es produeix la saturació. «És una qüestió d’educació», diu un veí de la zona que està tirant la brossa. A més, subratlla que és una zona ventosa i les escombraries s’escampen per tot arreu.

Un altre veí afegeix que en tota la urbanització només hi ha dues bateries de contenidors, el que considera «insuficient». També creu que el problema es podria solucionar si la recollida de la brossa es realitzés amb més freqüència. Explica que, de fet, pocs dies enrere es van reunir amb l’Ajuntament i van tractar aquest tema. «Ens van dir que l’opció d’ampliar el servei repercutiria sobre els impostos. D’altra banda, no poden col·locar càmeres de videovigilància perquè el municipi no disposa de policia local», detalla aquest veí.

L’alcalde de Castellvell, Josep M. Sabaté, focalitza la problemàtica en la qüestió de l’incivisme. En aquets sentit, també remarca que la saturació es produeix els caps de setmana. «Els contenidors estan ubicats en una zona de pas, també per a urbanitzacions de l’Aleixar. Hem arribat a veure gent que llença 15 bosses de cop, així que crec que deuen anar guardant la brossa al llarg de tota la setmana i, després, ho tiren tot d’una, col·lapsant els contenidors. Si uns estan plens és tan senzill com dirigir-se a una altra bateria. Seguint el camí, just quan s’arriba al nucli de Castellvell, hi ha més contenidors, i aquests gairebé mai se saturen», explica. Quant a l’increment del servei que demanen els veïns, l’alcalde posa l’exemple del contenidor blau de reciclatge: «Està saturat, però tan sols està al 33%. Això és perquè la gent llença les caixes sense desmuntar-les i es perd molt d’espai. No és tan una qüestió d’ampliar el servei, sinó d’educació».

Arrel d’aquestes males pràctiques, i amb l’objectiu de solucionar la problemàtica, des de l’Ajuntament s’està engegant una campanya de conscienciació perquè es recicli de forma correcte. Per ara, s’està fent un vídeo i cara l’any vinent, ja s’ha pressupostat la contractació d’agents cívics. A més, el consistori ja ha tramitat diverses denúncies contra aquells que han realitzat algun acte incívic. «L’ideal seria posar càmeres, però tan sols les poden gestionar la policia local i a Castellvell no en tenim», lamenta Sabaté.

Comentarios
Multimedia Diari