Els llums de Nadal de Reus s'encendran el 25 de novembre

Els detalls de la campanya nadalenca es donaran a conèixer la setmana del 21

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Al marge del retorn del mercat de Nadal al Mercadal i del trasllat de la pista de gel a la Llibertat, els detalls sobre la campanya nadalenca d’enguany encara s’han de desvetllar. La idea, de fet, és que la programació es doni a conèixer públicament la setmana del dia 21 de novembre, quan està previst que es posi en marxa l’enllumenat. La tradició és que els llums s’encenguin l’últim divendres del mes de novembre, així que la data prevista és el dia 25, d’aquí a poc més de dues setmanes.

L’enllumenat ja s’ha començat a instal·lar, i la principal novetat, com ja va avançar el Diari fa algunes setmanes, és que estigui unificat, per primera vegada, en tot el centre de la ciutat, amb la voluntat de transmetre al visitant una imatge més homogènia i compacta.

Aquest any, l’Ajuntament i el sector comercial de la ciutat, doncs, van de la mà en el disseny de la campanya nadalenca, treballant tots en una mateixa direcció i deixant enrere les velles polèmiques. I és que el gran acord assolit al voltant de l’enllumenat nadalenc ratifica la línia d’apropament i col·laboració iniciada per les actuals juntes de la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus, dos entitats que en el passat han protagonitzat diferents enfrontaments. També amb el consistori, sobre tot, al voltant del sistema d’elecció de l’empresa instal·ladora i pel format de pagament establert. Aquest, de fet, obliga al representant de cada carrer a encarregar-se d’anar comerç per comerç per cobrar l’import de la il·luminació. Aquesta situació, segons han assenyalat els propis comerciants en diferents ocasions, es traduiria en una pèrdua de temps i provocaria discrepància. Però el consistori s’ha mobilitzat els darrers anys per ajudar a cobrar els motius als carrers que ho desitgin.

L’aportació econòmica municipal

Un altre dels motius que havia generat queixes històricament era l’aportació econòmica per part de l’Ajuntament. En aquesta línia, l’any passat les arques municipals es van fer càrrec del 30% del cost de l’enllumenat, un 10% més que en la campanya anterior, tenint en compte que també es fa càrrec de la despesa elèctrica que generen els motius nadalencs.

Comentarios
Multimedia Diari