Gran trencada d'ous a Reus per la independència

La plaça Prim s'ha omplert aquest dissabte al migdia en un acte popular al qual hi han assistit diferents personalitats polítiques i també ciutadans anònims. Entre ells, l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, o el regidor de CUP de Vic Joan Coma

19 mayo 2017 16:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una estona de cua, trencar un ou en una gran paella i acabar amb una degustació de coca, vermut, patates i olives. Tot plegat ha configurat una barreja que, aquest dissabte al migdia, ha fet de la plaça Prim l’epicentre de la reivindicació pel sí. Pel sí a la independència. “Jo ja l’he trencat! Tu també pots fer-ho!”, era el lema de la campanya. Una performance que no ha deixat indiferent a ningú, i que ha nascut arrel del procés judicial contra el regidor de la CUP de Vic Joan Coma, i la seva expressió “per fer la truita caldrà trencar els ous”. A Reus, Coma ho ha tornat a dir. I ha remarcat que aquest és l’únic camí possible, en un acte que ha complert amb les expectatives de l’organització. Ja fa més de dos mesos de la seva detenció, i a dia d’avui segueix sense passaport. No ha sabut res més. I mentre, ha subratllat la importància de fer honor a una segona metàfora: “Les coses clares i la xocolata espessa”. Ha refermat, doncs, que cal seguir la via de la desobediència.

L’acte ha demostrat que ciutadans i polítics de diferents sensibilitats poden caminar en una mateixa direcció. L’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert; Antoni Castellà o Joan Recasens de Demòcrates deCatalunya; Uriel Bertran de Solidaritat Catalana per la Independència; regidors de diferents partits de municipis com Reus, Vic, Amposta, Salou o fins i tot Sant Andreu de Llavaneres, entre d’altres; comunicadors, músics, empresaris i nombrosos ciutadans, que, vinculats a entitats o de manera més anònima, han aportat el seu gra de sorra a la cita. “Tot això és vergonyós. Només demanem que ens deixin posar la papereta en una urna d’una vegada”, reivindicaven grups de persones mentre feien cua. Hi havia gent de totes les edats. Fins i tot infants que han pogut lluir la seva destresa en trencar ous acompanyats dels seus pares o avis. L’ambient era festiu, però al mateix temps, reivindicatiu.

L’acte l’ha organitzat Demòcrates de Catalunya a través de la plataforma transversal Demòcrates pel Sí, que l'integren Solidaritat Catalana o independents com Anna Arqué, Jordi Graupera, Enric Vila, Bernat Dedéu o Elisenda Paluzie, qui al seu torn ha insistit que “és tan senzill com que les coses es fan fent-se. És l’única manera de sortir d’aquesta”. Tots plegats, doncs, han simulat fer una gran truita. Truita pel seu país. Des de l’optimisme. Però també amb contundència.

 

Comentarios
Multimedia Diari