'L'AJJRR és tot un punt de trobada per fer amics'

Entrevista a Raúl Abelló, president de l'Associació de Jugadors/es de Rol de Reus

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Raúl Abelló és el president de l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) farà dos anys, però n’és membre farà prop de 16 anys. I és que l’entitat es va crear l’any 1994 i ja està d’allò més consolidada a la ciutat. Val a dir que també s’impliquen en les diferents activitats culturals que es duen a terme a la capital del Baix Camp: organitzen esdeveniments a la zona de La Palma, als centres cívics de la ciutat, al Parc de Nadal, a diversos centres educatius i altres agrupacions juvenils.


- És aficionat als jocs de rol. L’assumpte ha canviat molt al llarg dels anys?

- Els jocs de rol, tot i estar molt més normalitzats que abans, trobo que encara estan una mica estigmatitzats. Quan la gent sent a parlar de ‘rol’ comencen a pensar en moltes coses que no hi tenen res a veure. No és res més que un joc de taula on t’ho passes bé i prou. Jugues amb una història de rerefons i amb una sèrie de normes segons el personatge que et toca.

- Sembla mentida, tot i ha- ver-hi més pel·lícules que en parlen...

- Molts, quan venen a les jornades de rol que duem a terme per ensenyar a jugar, se sorprenen. De fet, corroboren fins i tot que no en tenien idea de què eren realment els jocs de rol. Algunes pel·lícules han fet que es vegi estrany més aviat, quan és un simple joc de taula, res aïllat si ho comparem amb qualsevol joc de preguntes de concurs. Tot plegat, ha evolucionat. Abans, per carregar una pàgina de jocs a l’ordinador estaves molta estona esperant. Ara, abans que surti un joc nou, ja esperes a la botiga a poder estrenar-lo ràpidament. Tot ha canviat...

- Però ha estat bo que, tot plegat hagi canviat tant?

- No ho trobo dolent, ara coneixes molts jocs. Abans havies de marxar fins a Barcelona. A més, els infants també han reprès els jocs de taula per passar una bona estona. És molt positiu.

- Parli dels seus dos anys com a president a l’entitat a l’AJJRR.

- A l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus hi estic un parell d’anys, sí. Vaig substituir l’Hèctor, gairebé mític. Hi va estar molts anys al capdavant. No obstant això, com a soci hi estic prop de 16 anys, quasi tota la vida. El que duem a terme aquí és tot el que sigui jocs de taula i de cartes, wargames de miniatures, jocs de rol i veiem pel·lícules de fantasia i ciència ficció. Suposen grans fonts d’entreteniment per a tots els companys.

- Com és l’ambient dins l’entitat?

- L’AJJRR ha esdevingut tot un punt de trobada per fer amics amb els mateixos interessos i ens ajuntem per passar una bona estona. Es tracta d’una entitat que té molta història i es va crear a partir d’un grup d’amics, els quals, amb l’excusa de jugar i trobar-se, van voler fer quelcom més seriós i elaborat.

- Quants socis són?

- Voregem els 40, tot i que a final d’any acostumen a arribar a una seixantena. El nombre de persones sempre s’acaba equilibrant, però. Tota l’agrupació, a més, pot assistir a la seu de l’entitat ubicada al carrer Eduard Toda i de divendres a diumenges de les 17 a les 21 hores poden disposar de les instal·lacions i els recursos. Fora d’aquest horari, també organitzem esdeveniments específics entre setmana i durant les nits.

- Quina tipologia de jocs tenen més èxit a l’entitat?

- Les tendències acaben variant amb els anys, ja sigui amb diferents estètiques i complements. L’essència, però, sempre és la mateixa. Ara juguem força amb uns que s’anomen Carcassonne i Catan . Ara també té molta tirada el joc de Star Wars. En sortir totes les pel·lícules un altre cop, ha revifat.

- Hi haurà jocs clàssics, però?

- Sí, com ara el Senyor dels Anells, que encara té prou èxit. La majoria de vegades, les indústries cinematogràfiques marquen tendència, però no esdevé un requisit obligatori per poder jugar a un determinat joc. Pots no haver vist un film concret i saber com fun- ciona.

Comentarios
Multimedia Diari