L’Ajuntament de Reus inverteix més de 2 milions en via pública

L’alcalde ha assegurat que aquestes obres «són una mostra de la recuperació econòmica de l’Ajuntament de Reus». 

06 agosto 2018 18:16 | Actualizado a 07 agosto 2018 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest estiu Reus rebrà inversions de millora de la via pública per valor de 2,3 milions d’euros. Aquestes accions tenen com a objectiu posar al dia la via pública, atenent a les demandes de la ciutadania i a la necessitat de manteniment.

Les intervencions que s’executen van des de la millora dels paviments dels vials i les places, al manteniment i construcció de noves voreres, passant pels treballs de condicionament de l’asfalt, la plantació de nova jardineria i l’ampliació o la millora de les   instal·lacions d’enllumenat públic. 

Les obres formen part del Pla d’Inversions del 2017. Des del consistori informen que «es treballa en la tramitació administrativa per poder adjudicar i executar els projectes del Pla d’Inversions 2018». Entre els dos plans, en breus s’iniciaran noves actuacions com la millora d’un tram del carrer de Balmes o la intervenció en el conjunt de la plaça de la Sang.

Uns 140.000€ s’han destinat als arranjaments de voreres en diferents vials de la ciutat, com les del carrer Jaume Vidal i Alcover. Ara s‘està treballant amb el d’Antoni Fabra i Ribes i es continuarà per l’entorn del Pavelló Olímpic Municipal, concretament amb els carrers de Mallorca i també el de Jònic. 

La reparació d’alguns paviments als carrers del nucli antic han tingut un cost de 48.500€, com per exemple a la plaça del Mercadal, a la de la Farinera o al carrer de Monterols.

L’asfalt ha estat repostat en carrers com la Riera de Miró, al Camí de Riudoms, al carrer de Cabrera o al passeig de Mata per 290.000€.

La nova rotonda de la plaça de Villarroel rebrà una inversió de 53.300€. Cal recordar que aqueta remodelació està dissenyada amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, fet que permetrà eliminar l’actual distribució de trànsit per una única rotonda més senzilla, que permetrà l’agilització de la via.

Ara mateix està en marxa la remodelació del carrer de la Victòria i els trams dels carrers Verge Maria i Joan Martell, entre el carrer de Santa Helena i la travessia de Sant Antoni. Aquestes obres tindran un cost 182.000€.

 Pel que fa als plans dels barris de Sol i Vista i el de la Immaculada, la remodelació dels carrers Entença, Almirall Requesens i algun tram dels carrers de Roger de Llúria i de Nelson Mandela, tenen un import de gairebé 640.000€. 

Altres treballs
La regidoria de Via Pública també ha iniciat els projectes d’inversió de la millora de la jardineria en diferents punts de la ciutat, com l’enjardinament de la vorera est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina o la remodelacií i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona. Aquestes tenen un cost de poc més de 94.000€. 

L’Ajuntament també destina 196.000€ al manteniment, ampliació i millores de les instal·lacions d’enllumenat públic en diferents zones de la ciutat. S’inverteixen 646.000€, dividits en dos contractes, en la substitució dels darrers llums de vapor de mercuri per models més ecològics i energèticament més eficients. 

La regidoria de Via Pública està a punt d’enllestir els treballs d’arranjament i millora de diverses fonts ornamentals per evitar la presència d’aus i millorar-ne la salubritat. Els treballs ja s’han executat a la plaça de les Oques, entre d’altres. Aquestes obres tenen un cost de gairebé 36.000€. 

Comentarios
Multimedia Diari