'La fórmula ideal és un dinar familiar que t'estalviï feina'

LES CARES DEL NADAL: Joan Lluís Sendra de Cal Sendra

19 mayo 2017 17:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- Com es viu el Nadal a Cal Sendra?

- És una època de molta feina a casa nostra. Això fa que no assaborim del tot l’ambient que es viu al carrer. Tot i que també ho entenem: la gent surt, fa compres, regals, etc. De portes cap endins, ens proporciona un ritme fort de feina, que és del tot normal, ja que ens dediquem a això. Són dates de retrobaments, en les quals les famílies es reuneixen. I nosaltres treballem justament per això, cuinem perquè les famílies puguin tenir més temps per estar juntes.

- Hi ha novetats nadalenques enguany?

- És complicat innovar en el marc del Nadal. Mirem de mantenir la tradició. Sí que podem renovar pel que fa a formats i també a la presentació de plats, això sí. Si abans el gall el veníem cru, ara el coem. La gent arriba a casa i només ha d’escalfar-lo. Menys feina. Tot i això, sempre deixem un punt perquè es puguin acabar a casa. D’aquesta manera, es pot donar el toc personal que sempre agrada: acompanyament, guarnició...

-Un ingredient per millorar el gust...

- Exacte. Vols afegir el pernil perquè a casa sempre es fa? Cap problema. Pel que fa a la innovació esmentada abans, sí que tenim pensat d’elaborar un projecte de futur i d’àmbit digital i pensem que serà útil.

- Sempre dóna molta visibilitat. En què consisteix doncs?

- Hi ha moltes vies per fer-nos visibles a la ciutadania. N’és un exemple la parada a la plaça del Mercadal de cada Nadal, amb els galls. Vulguis o no, ens posiciona i mostra quina és la nostra especialitat, però les pàgines web també ajuden moltíssim. Hem pensat que l’any vinent podem afegir al nostre web una mena de tutorials breus on s’expliqui com es pot acabar un plat que t’emportes cap a casa. Moltes vegades es tracta només d’escalfar-lo al forn, però d’altres cops sorgeixen dubtes. Això és el que volem fer. I és que una imatge val més que mil paraules. A més, després que solucionar el dubte a la botiga, la gent pot oblidar-se. Tenint el suport en digital, pots ser més efectiu i àgil. Fins i tot, poden saber si la safata d’alumini dels canelons pot anar al microones.

- Molt útil. Pel que fa als canelons, tenen diverses varietats. Quina té més èxit?

- Durant tot l’any fem el caneló de carn i el d’espinacs. Aquest darrer té molts compradors. I és que avui dia el tema vegetarià cada cop suma més adeptes. La gent no vol menjar tanta carn. En època de festes, fem una safata especial on el caneló és més gran i afegim molta beixamel.

- Què pot dir de l’escudella?

- El que fem en aquest cas és fer la preparació ‘en brut’, és a dir, nosaltres fem el brou. Amb la qual cosa, la persona que ja el compra fet, s’estalvia perdre el temps en reunir els ingredients i cuinar-lo. Fer caldo és senzill, però has d’estar a sobre, vigilar-lo. Aquí oferim un preparat que t’estalvia tota la feina. També oferim unes mandonguilles, i ja a casa pots afegir el tros de pollastre o vedella.

- S’embruta menys la cuina...

- Val a dir que les cuines estan molt ben equipades. Hi ha un ventall d’estris que fa esgarrifar, i aparells que estalvien molta feina. Hi ha formació: hi ha gent que fa cursos, veu la televisió... Els coneixements culinaris estan més a l’abast que mai, però la gent té poc temps. Combinar-ho tot és difícil.

- Els preparats faciliten enllestir el plat...

- Fer l’àpat al teu gust no té preu. Sens dubte, els plats per excel·lència per Nadal són el gall rostit i el desossat i farcit, amb el qual pot fer un rodó; els canelons; el brou i l’escudella. Com a complement, també hi ha els lots de Nadal, on tenim cistells de totes les mides i estils, però el que més triomfa és el fet a mida. Per Nadal, la fórmula ideal és el dinar familiar, a casa, i amb un menjar que t’estalviï feina.

Comentarios
Multimedia Diari