'Macbeth i les flors del mal' estrena el cicle Grans Mestres al Teatre Fortuny de Reus

Es durà a terme avui a la nit a partir de les 21 hores amb l'actriu Belén Fabra i l'actor Ernest Villegas, qui debuta al projecte

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Volem que amb aquesta edició la gent surti de casa per assistir al teatre», amb aquestes paraules es va expressar el gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef, en el dia de la presentació del nou programa del cicle ‘Grans Mestres’, i amb aquest propòsit es pretén encetar el consolidat projecte un any més. Avui a la nit a partir de les 21 hores l’estrenaran els intèrprets Belén Fabra i Ernest Villegas amb Macbeth i les flors del mal. L’actor barceloní, a més, debutarà l’empresa reusenca encapçalada pel dramaturg Francesc Cerro Ferran.

Sota la premissa de dur un fil conductor centrat en les temàtiques de la vida i la mort, «les variables fonamentals que mouen el món», segons diria Cerro, es dóna el tret de sortida a un recital que promet ser al punt intermedi de la lectura i la posada en escena final (Mise et place).

L’espectacle estarà format pels versos del dramaturg William Shakespeare i el poeta Charles Baudelaire. Es farà un passeig pels passatges més obscurs de la tragèdia de Macbeth, on es parlarà del poder, de l’ambició desmesurada i alhora de les conseqüències inevitables com ho són el pes de la traïció, la consciència i els remordiments.

D’altra banda, el públic reusenc també assaborirà el text versionat i adaptat dels poemes de Les flors del mal. En aquest cas, els temes candents seran l’amor com a llavor de la mort i l’obsessió per aquesta. Una composició elaborada a partir del llegat de dos grans mestres de l’escena que no deixarà ningú indiferent.

‘Dos oratoris’, al març

A principis del mes vinent, dimarts 7, l’oferta del cicle continua amb un duet d’allò més exquisit. Es tracta de Dos oratoris amb Maife Gil i Mercè Pons. «Potser es tracta d’una de les peces més solemnes des de l’inici del cicle», va opinar Cerro en presentar la proposta. Al contingut construït a partir de diversos oratoris dels millors autors de la literatura universal, es trobaran temes tan immortals com ara la reflexió sobre la condició humana i les seves grans misèries, el misteri de la vida i de la mort, la religió multiconfessional, la recerca de la fe i l’espiritualitat que tenim tots i cadascun al nostre interior.

Comentarios
Multimedia Diari