PP i Ara Reus, els únics disposats a dirigir les empreses municipals

El PSC i la CUP no volen cap tipus de responsabilitat, mentre que ERC i Ciutadans no es volen posicionar encara

19 mayo 2017 22:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El repartiment de càrrecs i responsabilitats a les societats municipals entre els diferents grups municipals no serà una tasca fàcil. De fet, Pellicer –amb set regidors– necessita acords per a tot i, en aquest cas, també per poder tirar endavant Innova.

El primer en posicionar-se públicament ha estat el portaveu del PSC, Francesc Vallès, el qual ha renunciat a presidir qualsevol societat municipal. «No formarem part de cap òrgan de govern ni de societat municipal per coherència», va dir Vallès ahir.

La reacció de Convergència i Unió no es va fer esperar, i Joaquim Enrech, portaveu de CiU, va assegurar:«quan el senyor Vallès diu que és un contrasentit ser oposició i participar a l’obra de govern, nosaltres considerem que ho és ser regidor i negar-se a assumir qualsevol responsabilitat», va afirmar Enrech. La crítica la va aprofitar també per fer una crida a tots els membres del consistori perquè s’incorporin a l’acció de govern.

Qui ja ha respost és Ara Reus, que va afirmar al Diari que dimecres tindrà una reunió amb l’alcalde per tancar-ho. «Per coherència, va dir Jordi Cervera, volem col·laborar amb les empreses municipals, ja sigui Amersam, Reus Transport o Aigües de Reus». De fet, juntament amb Ara Reus l’únic grup que també esta disposat a liderar empreses municipals és el Partit Popular, que va afirmar que «tot i que no hi ha res tancat, nosaltres hem introduït Amersam i Aigües de Reus, per coneixement, perquè les hem presidit en els últims anys», va comentar Sebastià Domènech, portaveu dels populars, que al mateix temps va demanar com a única sortida «un pacte de governabilitat».

A l’altra cara de la moneda, la CUP ja va avançar el seu rebuig. «Podem fer la feina de la presidència des de l’oposició», va assegurar David Vidal, el qual va afegir que «falta veure com queda la repartició a canvi d’un mínim d’estabilitat, però com que no tenim coneixement de res tampoc podem opinar». A aquesta manca d’informació va apel·lar també el grup de Ciutadans. «No tenim cap posicionament perquè volem saber què ha ofert l’alcalde a cada grup i el funcionament intern de cada empresa municipal», va comentar Juan Carlos Sánchez, el portaveu de C’s. Per la seva part, la líder dels republicans, Noemí Llauradó, va assegurar que no tanquen la porta però que «si hi som serà en el marc d’un pacte de ciutat, on la resta de grups puguin encapçalar quelcom».

En la seva compareixença, el PSC va proposar també la creació d’un pacte de salut a la ciutat amb una personalitat independent i de prestigi al capdavant que liderés l’Hospital i tot el grup Salut i una planificació estratègica per «rellançar la capacitat de l’Hospital», va anunciar Vallès.

Comentarios
Multimedia Diari