Professors reusencs ensenyaran català a ciutadans europeus de més de 50 anys

Els impulsors del projecte procedeixen de països com Letònia, Eslovènia o Lituània i visiten Reus en el marc d'una jornada de treball

Mònica Just

Whatsapp
Un moment de la reunió que va tenir lloc ahir al Centre Cívic del Carme. FOTO: ALBA MARINÉ

Un moment de la reunió que va tenir lloc ahir al Centre Cívic del Carme. FOTO: ALBA MARINÉ

La Unió Europea donarà suport a un projecte educatiu adreçat a adults i participat per DomSpain, una organització especialitzada en qüestions europees i que té la seva seu a Reus. En el marc del programa Erasmus+, cinc dels seus professors impartiran un curs de català escrit per a ciutadans europeus que tenen més de 50 anys que vulguin conèixer la llengua, «una de les llengües europees més desconegudes però també més antigues», apunten des de Domspain.

El curs serà online i s’inclou en el projecte educatiu europeu per a gent gran Promoting Third Age Education. Els docents, prèviament, participaran en un curs de formació per a educadors d’alumnes de més de 50 anys amb l’objectiu de posar en comú tècniques de motivació i mètodes que ajudin a ensenyar millor a aquest col·lectiu. Precisament els seus impulsors, procedents de països com Eslovènia, Letònia o Lituània, visiten Reus aquests dies per participar en unes jornades de treball, una de les denominades Transnational Meetings.

Promoting Third Age Education prepara educadors de diferents indrets del continent per impartir cursos d’idiomes que fomentin els coneixements lingüístics de persones d’edat avançada de la Unió Europea a través d’Internet. A Reus, a més del de català escrit, s’impartirà un altre curs d’anglès pensat per a qui vulgui millorar aquest idioma, ja sigui per viatjar o per reforçar les seves competències en l’àmbit laboral, entre d’altres usos. El projecte, a més, busca millorar les capacitats dels estudiants d’edat avançada davant de les noves tecnologies, fent que es posin al dia amb el seguiment dels cursos online . Segons subratlla Olena Korzhykova, project manager de DomSpain, també promouen que els ciutadans d’aquesta franja d’edat puguin continuar estudiant. I és que s’ha detectat que un dels seus problemes principals és que, si perden la feina i s’han de reincorporar al mercat laboral, els és difícil per una qüestió de manca de formació.

DomSpain –que duu a terme diferents propostes educatives per la UE–, és l’única representant de l’Estat dins d’aquest projecte educatiu per a adults que està participat per diverses organitzacions europees. Així, Reus és aquests dies amfitriona en unes jornades de treball preparatòries d’aquesta proposta, que veurà la llum a partir de 2018, i els participants han conegut també la tasca que duen a terme els centres cívics.

Temas

  • REUS

Lea También