Ramon de la Fuente, nou president del Gremi de Forners de Reus i Comarca

Agafa el relleu de Joan Cabré i es posa al servei dels 21 agremiats amb un equip nou

03 junio 2020 06:28 | Actualizado a 06 junio 2020 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ramon de la Fuente serà el nou president del Gremi de Forners de Reus i Comarca, tot substituint l’anterior, el difunt Joan Cabré, qui va estar més de 40 anys al capdavant de l’entitat. De la Fuente s’estrenarà al càrrec amb un equip també renovat, format per Xavier Pàmies Sistaré, del Forn Sistaré (tresorer); Joan Cabré fill, del Forn Cabré (secretari); Antoni Anglès, del Forn Anglès (vocal); i, Marta Castro, del Forn de Pa Bo (vocal).

L’objectiu principal de Ramon de la Fuente és dirigir el gremi tot aportant un aire modern i on els 21 agremiats se sentin interpel·lats, partícips de les iniciatives que es vagin creant. «Volem salvar el gremi. Té 110 anys d’història i volem que els agremiats se’l sentin seu, que tornin a confiar en l’entitat i que esdevingui un entorn col·laboratiu i dinàmic, en el qual ens ajudem els uns als altres», diu de la Fuente, que treballa al Forn de Pa i Pastisseria Huguet de Reus.

‘Mantenir-nos actius’

Un dels eixos que vol dinamitzar el nou equip del Gremi de Forners de Reus i Comarca és la seva presència a les xarxes socials, entre altres accions, amb l’objectiu de crear una comunitat i establir vincles amb la ciutadania. «Volem obrir-nos a la ciutat i mantenir-nos actius. La nostra idea de cara al futur és comptar amb forners artesans joves, ja que volem tenir un espectre divers, on tot professional tingui cabuda», afegeix. També tenen projectes als quals volen donar continuïtat, com és el cas de l’elaboració del pa Mestral,  ideat a la capital del Baix Camp a partir de productes de la terra. Està fet a partir de farines de proximitat i la seva procedència és la Conca de Barberà. Va ser una creació sorgida en el gremi l’any 2015 i a partir de la qual l’agrupació va voler apostar per la qualitat tot defugint la creixent producció industrial.

Una altra de les crides que fan des del Gremi de Forners de Reus i Comarca és que més forners artesans s’hi sumin. «Poden trobar un espai on establir sinergies. A més, amb la situació actual causada per la pandèmia, tot s’ha tornat més complex i molts professionals s’han esforçat per mantenir-se a primera línia. Val a dir, que són altres temps i cal renovar el concepte de gremi. Cal tornar a engrescar la gent, sigui amb activitats o incentivant la seva participació en un esdeveniment on aconsegueixin visibilitat», indica el forner. Aposten, doncs, per estar units. «D’aquesta manera, s’aconsegueixen més fites», destaca i exposa, també, la importància de ser al costat d’organismes i entitats de la ciutat. «Com a gremi, tenim contacte amb la Cambra de Comerç de Reus, per posar un exemple, amb la qual podem establir lligams i apuntar els agremiats –que així ho necessitessin– a sessions de formació com manipulació d’aliments», diu.

El nou president del gremi de Reus i Comarca manifesta que el territori està «ben articulat» pel que fa a gremis. I és que compten amb el Gremi de Forners de les Terres de l’Ebre i el de les comarques de Tarragona. 

Comentarios
Multimedia Diari