Reus: Espais Ocults busca més patrocinadors i voluntaris per enguany

L'entitat projecta una activitat alternativa nova que 'obrirà portes que no l'interessen a ningú', crearà una ruta sobre el llegat de l'arquitecte Pere Caselles i 'Reus Ocult' canvia de dates

05 mayo 2018 17:18 | Actualizado a 09 mayo 2018 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació Espais Ocults enceta els preparatius de les rutes de la quarta edició d’enguany. Com sempre, queda molt per descobrir. Espais privats i públics de difícil accés i antigues instal·lacions desconegudes per a la ciutadania i de gran importància arquitectònica, artística i històrica. Tot plegat, és el que pretén continuar facilitant la iniciativa de l’entitat, la del Reus Ocult.

Entre algunes novetats d’enguany, alguns membres de l’organització destaquen que les rutes seran semblants a l’any passat, però canviaran les dates de realització. És a dir, en comptes de fer-se dies abans de la celebració de la festa major de Misericòrdia, es duran a terme els dies 6 i 7 d’octubre. «D’aquesta manera, aconseguim descarregar la programació que ja té la ciutat i anem més tranquils», justifica el representant d’Espais Ocults, Josep Lluís Blanch.

 

Les rutes de 'Reus Ocult' es duran terme els dies 6 i 7 d'octubre per tenir una programació més descarregada

La intenció de l’associació és que les activitats incorporades més recentment, Petits exploradors, feta amb Ans Educació, i la de Pedaleja al Reus Ocult, amb Bicicamp, es mantinguin també en aquesta edició. S’aniran perfilant, però, detalls més endavant.

Una de les crides que fan des de l’equip d’organitzadors, format per arquitectes, docents, historiadors i historiadors de l’art, és la necessitat de comptar amb més voluntaris per dur a terme les rutes guiades, però també més patrocinadors.

 

La peça clau de l'associació són els voluntaris, volen figures versàtils i implicades

«A banda dels que formem l’associació, la peça clau són aquelles persones que desinteressadament s’impliquen amb el projecte. No cal que tinguin coneixement d’arquitectura, però volem gent versàtil, multiplataforma», afegeix Aida Cisa, membre d’Espais Ocults. Les xarxes socials són una eina clau per a Espais Ocults per tal de fer-se encara més visibles. Amb la qual cosa, concursos, com l’InstaOcult d’Instagram, tindran continuïtat aquest any.

«El mecanisme continuarà sent igual: temps abans a l’activitat, cada dia de la setmana es publicarà una fotografia d’un detall d’un espai ocult i els seguidors hauran d’endevinar de quin es tracta. Al final tot acabaran sortint a la ruta. Endevinar-ho tindrà premi», diu Esteve Virgili. En aquesta línia, en el marc dels premis del concurs, Espais Ocults també anima els patrocinadors perquè es promocionin.

 

El concurs fotogràfic d'endevinar detalls arquitectònics tindrà continuïtat i garantirà premis

A hores d’ara, els organitzadors miren de tancar acords amb els propietaris d’una sèrie d’edificis i, tot i que, confirmen que la llista d’aquests no serà del tot diferent de la de 2017, «treballarem  per crear una ruta per parlar del llegat de Pere Caselles i celebrar l’any dedicat a la seva trajectòria i vida» i «també projectem una activitat alternativa en el marc del Reus Ocult que obrirà unes portes que no interessen a ningú». 

 

Els objectius d’aquesta edició, «no impliquen augmentar de visitants -més de 7.000 en 2017-, sinó mantenir-los. Ens hem consolidat i no volem saturar de públic les rutes. Hem assolit una gran transversalitat de perfils visitants, que acostumen a repetir. Vénen famílies, estudiosos, gent gran i turistes». També es fixen dotar de més qualitat les activitats i «no perllongar-les massa temps, tot i que depèn del guia i el públic, si fas més preguntes o no».

Catàleg d’edificis.

Les rutes d'aquesta quarta edició tindran entre 10 i 12 edificis per visitar

La previsió d’Espais Ocults és tancar una ruta d’entre 10 i 12 edificis. «Algun de nou intentarem obrir», matisen. Per tal de facilitar la comunicació entre la mateixa associació i els propietaris dels edificis, estan presents a les xarxes (@reusocult) i tenen disponible el correu info@espaisocults.cat.

Comentarios
Multimedia Diari