Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roger Lascorz: 'La pressió ajuda molt a aprendre'

Llicenciat en Física i Enginyeria Aeroespacial amb 21 anys

Silvia Fornós

Whatsapp
Roger Lascorz continuarà els seus estudis als Estats Units. Foto: Alfredo González

Roger Lascorz continuarà els seus estudis als Estats Units. Foto: Alfredo González

-Què ha canviat d’ençà que amb 16 anys marxa als EUA?

- En els anys que han passat, hi ha hagut moments històrics a Catalunya i la major part de la crisi econòmica i social ens ha fet canviar molt. En l’àmbit personal, el que ha canviat és que he après molt. He aconseguit una llicenciatura en Física amb Magna cum laude a la West Georgia University i una en Enginyeria Aeroespacial amb molts alts Honors. A més m’he casat amb una noia americana que vaig conèixer a Carrollton.

- Algun cop s’ha penedit d’aquesta decisió?

- Quan encara era menor d’edat i tenia exàmens finals era difícil no pensar que m’estava complicant innecessàriament la vida. Però estic convençut que m’hauria penedit moltes més vegades si hagués decidit no anar-me’n. Estic molt satisfet de la decisió.

- Llicenciat en Física, i ara en Enginyeria Aeroespacial. Dues carreres que ha compaginat als EUA, on va marxar sense fer el Batxillerat. Quin futur l’espera?

- Ara podria treballar, però prefereixo començar el doctorat. Als americans els agrada ser innovadors i per tant financen als estudiants de doctorat amb projectes molt engrescadors.

- Quin ha estat el principal repte?

- A més de fer moltes més classes, també has d’adaptar-te a dues maneres molt diferents de pensar. A Física moltes vegades vols un resultat exacte, a Enginyeria Aeroespacial sovint fiques aproximacions i marges d’error. Tot i així va molt bé saber aplicar bé la Física gràcies a l’Enginyeria i saber les lleis de la Física gràcies a Física.

- Aquesta decisió implica alts nivells d’exigència?

- Sí, sobretot si vols treure bones qualificacions. No definiria aprovar com a fàcil, però és molt més fàcil que aprovar amb bones qualificacions. Si vols treure bones qualificacions, opció imprescindible per poder trobar feina amb facilitat, has d’estudiar molt.

- Considera imprescindible marxar a l’estranger per estudiar i tenir una oportunitat en el món laboral?

- En els camps de la ciència i la innovació, sí.

- El sistema educatiu americà requereix ser excel·lent i per tant moltes hores d’estudi. Què ha suposat tot aquest esforç?

- He passat moltes nits a la Universitat per poder acabar la feina a temps. També he hagut d’aprendre a ser molt més eficient.

- S’ha sentit pressionat algun cop?

- Sí, a la universitat ens pressionen constantment, actitud que ajuda molt a aprendre

- Què fa quan té temps lliure?

- Dormir.

-Suma un import de més de 100.000 euros en beques. Què ha suposat aquest fet?

- Ha suposat poder aconseguir el meu somni de poder anar a estudiar als Estats Units. Com a estranger, em cobraven molt més diners que els americans. Tot i les beques el preu ha estat considerable, però sense les beques que m’han donat les dues universitats, no sé si hauria estat possible.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También