Roger Lascorz: 'La pressió ajuda molt a aprendre'

Llicenciat en Física i Enginyeria Aeroespacial amb 21 anys

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

-Què ha canviat d’ençà que amb 16 anys marxa als EUA?

- En els anys que han passat, hi ha hagut moments històrics a Catalunya i la major part de la crisi econòmica i social ens ha fet canviar molt. En l’àmbit personal, el que ha canviat és que he après molt. He aconseguit una llicenciatura en Física amb Magna cum laude a la West Georgia University i una en Enginyeria Aeroespacial amb molts alts Honors. A més m’he casat amb una noia americana que vaig conèixer a Carrollton.

 

- Algun cop s’ha penedit d’aquesta decisió?

- Quan encara era menor d’edat i tenia exàmens finals era difícil no pensar que m’estava complicant innecessàriament la vida. Però estic convençut que m’hauria penedit moltes més vegades si hagués decidit no anar-me’n. Estic molt satisfet de la decisió.

 

- Llicenciat en Física, i ara en Enginyeria Aeroespacial. Dues carreres que ha compaginat als EUA, on va marxar sense fer el Batxillerat. Quin futur l’espera?

- Ara podria treballar, però prefereixo començar el doctorat. Als americans els agrada ser innovadors i per tant financen als estudiants de doctorat amb projectes molt engrescadors.

 

- Quin ha estat el principal repte?

- A més de fer moltes més classes, també has d’adaptar-te a dues maneres molt diferents de pensar. A Física moltes vegades vols un resultat exacte, a Enginyeria Aeroespacial sovint fiques aproximacions i marges d’error. Tot i així va molt bé saber aplicar bé la Física gràcies a l’Enginyeria i saber les lleis de la Física gràcies a Física.

 

- Aquesta decisió implica alts nivells d’exigència?

- Sí, sobretot si vols treure bones qualificacions. No definiria aprovar com a fàcil, però és molt més fàcil que aprovar amb bones qualificacions. Si vols treure bones qualificacions, opció imprescindible per poder trobar feina amb facilitat, has d’estudiar molt.

 

- Considera imprescindible marxar a l’estranger per estudiar i tenir una oportunitat en el món laboral?

- En els camps de la ciència i la innovació, sí.

 

- El sistema educatiu americà requereix ser excel·lent i per tant moltes hores d’estudi. Què ha suposat tot aquest esforç?

- He passat moltes nits a la Universitat per poder acabar la feina a temps. També he hagut d’aprendre a ser molt més eficient.

 

- S’ha sentit pressionat algun cop?

- Sí, a la universitat ens pressionen constantment, actitud que ajuda molt a aprendre

 

- Què fa quan té temps lliure?

- Dormir.

 

-Suma un import de més de 100.000 euros en beques. Què ha suposat aquest fet?

- Ha suposat poder aconseguir el meu somni de poder anar a estudiar als Estats Units. Com a estranger, em cobraven molt més diners que els americans. Tot i les beques el preu ha estat considerable, però sense les beques que m’han donat les dues universitats, no sé si hauria estat possible.

Comentarios
Multimedia Diari