Un Franco amb barretina, protagonista del cartell de Carnaval de Reus

La proposta guanyadora del Carnaval de 2017 s'ha decidit aquest dimecres en el transcurs de la junta ordinària de la FRAC

19 mayo 2017 17:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) va decidir en la junta ordinària d'aquest dimecres el que serà la nova imatge del Carnaval de l'any vinent que se celebrarà del 23 al 28 de febrer. Les nombroses colles integrants de la FRAC presents a la reunió, una cinquantena, van escollir com a cartell guanyador un que il·lustra el dictador Francisco Franco portant una barretina de l'autor Josep Sendra, de Ginestar. A més a més, la figura de Franco també apareix amb unes grans ulleres; una corbata-estelada (però amb els colors de l'Arc de Sant Martí que respon a la bandera LGTB) i vestint un 'traje de luces' de torero de color rosa. Després de conèixer totes les propostes presentades al concurs, el cartell guanyador va sumar 10 vots més que el segon classificat en la segona ronda de votacions. Des de la FRAC es mostren satisfets tant de la reunió com del desenllaç amb l'elecció del cartell.

Les polèmiques que acumula en el passat el cartell de Carnaval de Reus s'ha convertit en un autèntic reclam ciutadà, fins al punt que tots els anys es genera una gran expectació al voltant de la seva elecció. La imatge del Carnaval d'enguany va esquivar la polèmica ja que mostrava un Gegant Indi mig nu i amb el lema No dubtis a fer l'Índi! D'altra banda, en la junta d'aquest dimecres també es va escollir el cartell del Ball del Moc i es van tractar altres temes més de caire intern després del codi de conducta aplicat l'any passat. De cara a la rua de l'any vinent, des de la FRAC expliquen que es vol posar fil a l'agulla al seu recorregut i organització junt amb la regidoria de Cultura.

 

Comentarios
Multimedia Diari