Un jove de Reus crea Cubbing, un joc per al mòbil

El jove Marc Mas Vidal va crear de forma autodidacta i sense ajuda externa l’entorn de Cubbing, que entrena l’agilitat mental

21 noviembre 2018 18:13 | Actualizado a 21 noviembre 2018 18:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una nova manera de desafiar l’enginy i entrenar la velocitat mental i de reacció. Aquests són alguns dels objectius del reusenc Marc Mas Vidal, a l’hora de crear un joc trencaclosques per a dispositius mòbils anomenat Cubbing.

«Els videojocs m’han agradat des de sempre i feia molt de temps que tenia la idea de fer el meu propi, de deixar anar la meva imaginació per crear», comença dient Mas Vidal. 

La llavor de Cubbing es remunta  a l’elaboració del projecte de recerca que va iniciar el jove reusenc al seu institut. El tema era lliure i Mas Vidal va creure que orientar el treball a la creació de videojocs seria una bona motivació per començar a aprendre pel seu compte i aprofundir en la creació d’entorns virtuals.

«Després de la feina feta al projecte d’institut, vaig començar a invertir estones d’aquest estiu passat per crear Cubbing. Vaig començar a veure tutorials a YouTube, llegir fòrums especialitzats i a familiaritzar-me amb un motor gràfic, en aquest cas un de molt popular, Unity», detalla.  

Val a dir que els recursos del videojoc a l’hora de publicar-lo s’han assolit a través de la publicació del projecte a la plataforma de micromecenatge Kickstarter a través de la qual s’han assolit amb èxit els objectius en el temps marcat. 

Cubbing és un joc adreçat a usuaris de telèfon mòbil que té com a objectiu que el/la jugador/a faci arribar un cub fins al final d’un camí de cubs. Com? La manera és ben senzilla: «Per fer avançar el cub s’ha de fer un clic. El jugador només pot girar 90 graus cada cop que ho fa.

D’aquesta manera, l’usuari aconsegueix fer avançar el cub principal, un de color verd». 

Segons afegeix Mas Vidal, «és un joc simple que augmenta la dificultat a mesura que es van superant els reptes». El jugador començarà un nivell amb la finalitat de resseguir el camí i completar-lo. Durant el periple, s’han d’atrapar tots els punts de control –cubs grocs– per tal de desbloquejar el final, on l’usuari trobarà un cub de color vermell. Hi ha uns cubs de color blanc que cauran si l’usuari es col·loca a sobre i altres de taronges i blaus per teletransportar-se, entre altres elements. Segons el color del cub, el jugador haurà d’interactuar d’una forma diferent. 

Aprendre dels errors

Una de les característiques clau del joc és el límit de temps per completar el repte. «S’ha d’entendre bé el concepte principal del trencaclosques, la funció de cadascun dels cubs i tenir certa agilitat a l’hora de jugar. Tot plegat genera un punt d’adrenalina i el fet de guanyar pot enganxar-te al joc», continua l’adolescent.

A l’hora de concebre Cubbing, el jove desenvolupador també ha anat aprenent dels errors. L’han ajudat a ser més autònom i buscar solucions per iniciativa pròpia. 

«Sí que hi va haver dies en què vaig pensar a deixar-ho estar, començar de zero i elaborar un altre joc més senzill, però era molta la il·lusió per poder crear un projecte propi. Des del principi volia tots els elements del joc, sense ajuda externa. De fet, també n’he fet la música», manifesta el reusenc.

Comentarios
Multimedia Diari