Dames i Vells, sàtira i humor per a majors de 18 a Sant Pere

Crònica. Festa Major de Sant Pere. El ball va fer repàs de temes polítics i d’actualitat, com la covid. Ahir també es van emetre els Cossos

27 junio 2021 07:30 | Actualizado a 28 junio 2021 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ningú en surt ben parat quan les Dames i els Vells obren la boca. Però precisament aquesta és la gràcia del ball que, per cert, ja d’entrada ho avisen: no apte per a menors d’edat. Tot i la pluja que va començar a caure just abans de l’inici de l’actuació, el Ball parlat de Dames i Vells va agafar ahir a les 18.30 h el relleu del Canó de Festes, el Ball de Pastorets i el Ball de Gitanes, que just el dia abans havien passat pel mateix espai, la Palma, per omplir la Festa Major de Sant Pere d’humor i crítica.

Entre alguns paraigües i espectadors que es van aixoplugar sota els porxos, l’actuació va començar centrant-se amb la covid-19. «Ai que tinc la malaltia!», cridava algú. Un altre Vell es queixava d’haver aguantat la dona durant el confinament, però ràpid li sortien pretendentes. «Seré tu amante bandido...», cantaven. També les vacunes van ser motiu de debat, cantant l’Hakuna Matata, de El Rey León, però amb la lletra canviada: «Vacuna barata». El mossèn, per la seva banda, es va mostrar especialment interessat pels menors, tot fent crítica als casos de pederàstia dins de l’Església que darrerament s’han donat a conèixer. «Jo faré un Pare Nostre. Menú infantil i postra!», exclamava.

I llavors va intervenir el batlle, recordant els 10 anys d’alcaldia. A dos anys de finalitzar la legislatura, i amb la situació en la que està el PDeCAT, el batlle assegurava que tenia «un pla molt astut». D’entrada, «tinc dos anys per canviar-me de camisa i vestit». I per si no n’hi havia prou, es va autoproclamar «l’Ayuso de Reus», i és que «ser de Reus és ser a la glòria». El públic va aguantar les gotes que van anar caient durant tota l’actuació, rient i aplaudint davant les crítiques, i amb un «fot-li que és de Reus!», acabava la primera representació.

Tornen els Cossos

Curses de sacs, de mascles, tirada de bitlles, pesca de cintes amb bicicleta, preguntes sobre la Festa Major de Sant Pere... Aquestes són les proves que els vuit grups participants a la 12a edició dels Cossos van haver d’afrontar. Un acte que enfronta varis grups del seguici i que ahir a la tarda es retransmetia a través de les xarxes socials de Reus Cultura. Aquesta vegada tampoc s’ha pogut celebrar com era habitual, sinó que es va enregistrar prèviament, el matí del 18 de juny a la Palma.

L’equip format per l’Àliga i el Ball de Cavallets va ser el guanyador amb 25 punts. La resta de participants van ser la Colla Gegantera, Pastorets, Nanos, Basilisc, Ball de Prims, Valencianes i Xiquets de Reus. Primerament es van realitzar les proves físiques i, per últim, es van llençar 15 preguntes de cultura.

Avui la Festa Major continua i ho fa amb els balls de lluïment del Seguici Petit. Serà a les 18.30 h al carrer de la Festa, habilitat al Parc de la Festa.

Comentarios
Multimedia Diari