Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Demanen reutilitzar l’aigua de la depuradora de Reus per a usos agrícoles

  Unió de Pagesos i els municipis de la zona de reg del pantà de Riudecanyes insten el Govern perquè acceleri l’obra

  14 noviembre 2023 14:37 | Actualizado a 14 noviembre 2023 20:20
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Unió de Pagesos ha mantingut aquest dimarts 14 de novembre una reunió amb els representants dels municipis de la zona de reg del pantà de Riudecanyes (Baix Camp i Tarragonès), amb l’objectiu de fer una aposta conjunta a favor del territori, per la sostenibilitat dels conreus i la producció d’aliments davant de la greu situació de sequera, i també per fer efectiva la reutilització urbana de les aigües.

  El sindicat i els municipis insten el Govern perquè acceleri l’obra que permeti la reutilització de l’aigua de la depuradora de Reus per a usos agrícoles.

  El sindicat s’ha dirigit a aquests municipis per fer un front comú recordant els escassos recursos hídrics del territori, agreujats els últims dos anys per la sequera, com a la resta de Catalunya. Cal tenir en compte que en la zona de Riudecanyes no s’han pogut regar molts conreus aquesta campanya, fet que ha comportat una disminució important de collites i, fins i tot, en alguns casos, els arbres han acabat morint.

  $!La reunió del sindicat amb els municipis afectats. Foto: Unió de Pagesos

  Unió de Pagesos reclama des de fa anys la reutilització de les aigües de les depuradores urbanes per a la producció d’aliments i treballa perquè sigui una realitat com més aviat millor. En aquest sentit, ha demanat als municipis de la zona de reg de Riudacanyes treballar conjuntament perquè es posin en marxa sistemes de reutilització de l’aigua, ja que encara no s’acaba de materialitzar la instal·lació del terciari en la depuradora de Reus.

  El sindicat adverteix de l’alentiment en les obres d’emergència que l’Administració es va comprometre a fer i que encara no s’han posat en funcionament, ja que una nova campanya sense reg implica el risc que s’acabin perdent els conreus.

  Unió de Pagesos també alerta que la falta de reg que ha patit aquest estiu la comunitat de regants del pantà ha malmès plantacions d’avellaners, oliveres i horta, i fruiters, entre altres conreus, i del perill que la situació encara sigui pitjor si els pròxims mesos no poden tenir accés al reg.

  més, amb un relleu generacional molt baix en aquestes comarques, la construcció de l’estació de regeneració de les aigües de la depuradora de Reus per a reg agrícola encara es fa més necessària.

  Comentarios
  Multimedia Diari