Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Consell Comarcal del Baix Camp contracta a 23 persones a través de diferents programes d’inserció laboral

Els programes desenvolupats durant aquest any són: Treball i Formació per Joves, Treball i Formació per a Dones i majors de 45 anys i Treball i Formació per a persones majors de 52 anys

| Actualizado a 11 noviembre 2022 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest any 2022, el Consell Comarcal del Baix Camp ha contractat a 23 persones a través de subvencions del programa d’inserció laboral Treball i Formació, destinades a la realització de projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral de la comarca.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal s’han dut a terme tres línies de subvenció en els programes de: Treball i Formació per Joves; Treball i Formació per a Dones i majors de 45 anys, i Treball i Formació per a persones majors de 52 anys, persones beneficiàries de la Renda Garantida de la Ciutadania i per persones aturades de llarga durada.

Programa: Treball i Formació per Joves

Destinat a la població jove, especialment vulnerable com els joves tutelats i extutelats per l’Administració de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del programa és proporcionar experiències professionals als joves i d’aquesta manera facilitar les transicions posteriors al mercat de treball.

Actualment, el Consell Comarcal té contractats a 5 joves, que realitzen tasques de suport en la gestió i el manteniment de residus a diferents poblacions del Baix Camp. Les experiències professionals tenen una durada de 12 mesos i van acompanyades d’accions de formació.

Programa Treball i Formació Dones i majors de 45 anys

Destinat a desenvolupar projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores majors de 45 anys. L’objectiu del programa és dotar d’eines a aquelles persones que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral a través d’accions de formació i acompanyament.

Actualment, el Consell Comarcal del Baix Camp té contractats a 3 dones i a 3 homes majors de 45 anys, que duen a terme tasques administratives en diferents àrees de l’ens comarcal i també tasques de suport en la gestió i el manteniment dels residus.

Programa de Treball i Formació per a majors de 52 anys

Destinat a persones majors de 52 anys, per a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MG52) i persones aturades de Llarga Durada (PRGC). L’objectiu del programa és què les persones en situació d'atur i més allunyades del mercat de treball, o bé amb més dificultats d'accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat, facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d’un contracte laboral i el desenvolupament d’unes tasques professionals.

Actualment, el Consell Comarcal té contractes a un total d’11 persones, que realitzen tasques de suport administratiu en diferents àrees del Consell com: Serveis Socials, Ensenyament i Serveis Generals i a la deixalleria comarcal i mòbil i en la gestió de la fracció vegetal i residus municipals.

En aquest cas, la convocatòria es dirigeix als següents col·lectius:

· MG52: persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO).

· PRGC: persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

Finalment, el Consell Comarcal del Baix Camp té contractada a una persona extracomunitària en el marc del programa Treball i Formació ACOL perquè pugui regularitzar la seva situació. Aquesta persona també dur a terme tasques relacionades amb al millora de la gestió dels residus municipals a la comarca.

En aquest cas, el programa va destinat a un dels col·lectius de persones més desprotegides i amb més risc d’exclusió social: les persones migrades en situació administrativa irregular que compleixin els requisits per obtenir una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social i puguin subscriure un contracte de treball, contribuint d’aquesta manera a la seva i inserció social laboral.

Tots aquests programes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Trabajo y Economia Social i pel Consell Comarcal del Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari