Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Consell d’Infants Ciutadans de Reus celebrarà el 25è aniversari

Es fa una crida a antics infants ciutadans, els que han estat consellers, i també als companys de classe, a participar en una festa

21 noviembre 2023 12:13 | Actualizado a 21 noviembre 2023 18:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La regidoria d’Educació i Ciutadania de Reus prepara per al 2024 una festa per commemorar el 25è aniversari del Consell d’Infants Ciutadans i és per aquest motiu que fa una crida a antics infants ciutadans, els que han estat consellers i conselleres, i també als companys de classe, per poder celebrar plegats la importància de la participació infantil. A la festa es convidarà també a tots els participants d’aquest curs 2023-2024 que, enguany tractaran sobre la Mobilitat saludable.

Pilar López, regidora d’Educació i Ciutadania, explica que «és una activitat educativa que vol escoltar l’opinió dels infants per tal de millorar la ciutat de Reus i el seu entorn. El programa educatiu Infants Ciutadans s’inspira en la Convenció sobre els Drets de l’Infant de les Nacions Unides, de 1989, i segueix la proposta de Francesco Tonucci La ciutat dels infants, de 1991». A Reus, es va iniciar l’any 1998 amb la participació de 8 escoles de la ciutat i, aquest curs, en el que se celebren els 25 anys ja són 24 escoles les que hi participen.

Els protagonistes

Els protagonistes són els infants de 5è dels centres educatius que hi participen. Pensen, reflexionen i fan propostes de millora a l’Ajuntament sobre el tema concret que es proposa any rere any. El programa comença en primer lloc amb la presentació que en fa la regidoria d’Educació i Ciutadania i, després hi intervé la regidoria col·laboradora que, enguany és Seguretat Ciutadana i Convivència.

Tot seguit les escoles fan l’elecció dels consellers i conselleres, que són les persones representats de cada escola.

Aleshores hi haurà el plenari del consell municipal d’infants, on es trobaran consellers i conselleres de 5è i també els de 6è, amb el ple municipal, i es constituirà el consell d’infants. A les escoles, faran el procés participatiu per escollir les propostes per millorar Reus segons la temàtica anual.

Sessions de treball

Els consellers i conselleres de les diferents escoles es trobaran en les dues sessions de treball dels consellers/es, on valoraran la diversitat de propostes per acabar escollint les més eficaces. Serà molt important el retorn d’aquest treball realitzat a les sessions de treball dels consellers/es a la resta de companys de classe per escollir les propostes definitives.

Finalment, cada escola presenta dues propostes a l’audiència pública que es realitza al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus. Aquell és el moment en què els representants del Consell d’Infants de la ciutat expressen al govern de la ciutat les propostes que han treballat conjuntament a les escoles.

Comentarios
Multimedia Diari